ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorul PSD Șerban Nicolae, președinte al Comisiei juridice, a declarat ironic în timpul dezbaterilor pe legea grațierii, făcând aluzie la sloganul „noaptea ca hoții”, că „și Mântuitorul a înviat tot noaptea, s-a și născut noaptea”, adăugând că „toate domnișoarele cu barbă o să protesteze”.

El i-a anunțat pe membrii Comisiei juridice a Senatului că următoarea dezbatere pe proiectul de lege al grațierii va avea loc miercuri, 19 aprilie, „pe zi”.

„Având în vedere că aceasta este săptămâna ce precede Învierea... Mă rog, și Mântuitorul a înviat tot noaptea, s-a și născut noaptea, toate domnișoarele cu barbă o să protesteze. Vă propun ca următoarea ședință consacrată acestei dezbateri (...) să aibă loc miercuri după-amiază (...) Miercuri, 19 aprilie, pe zi, urmează să facem o nouă dezbatere”, a declarat Șerban Nicolae, potrivit News.ro.

De altfel, pe parcursul ședinței Comisiei juridice a Senatului în care s-a vorbit despre proiectul de lege al grațierii, Șerban Nicolae a avut o serie de ironii la adresa celor care au criticat amendamentele sale care prevedeau și grațierea celor condamnați pentru corupție.

Senatorul social-democrat a susținut că, potrivit unei situații pe care a primit-o în urmă cu o lună de la Administrația Națională a Penitenciarelor, în închisori sunt 337 de persoane condamnate pentru corupție.

„Mă gândesc foarte serios să adaug la infracțiunile exceptate de la aplicarea grațierii și faptele de corupție, astfel încât cele 337 de persoane să nu beneficieze de grațiere și să nu îngrozească societatea românească cu chipurile lor hâde de infractori periculoși și să nu genereze o stare de pericol în societatea românească prin faptul că ar beneficia de un act de clemență”, a spus Nicolae.

El i-a numit pe cei care au protestat „pe internet” împotriva propunerilor sale drept „domnișoare cu barbă”.

„Infama propunere a mea și care a generat protestele unor domnișoare cu barbă pe internet urma să producă următoarele efecte: beneficiau de grațiere 862 de persoane. Probabil figurile hâde ale unor infractori periculoși, 862 de persoane, au înspăimântat mai mult decât 1400 – câți erau în proiectul Guvernului – sau cinci mii și ceva câți erau în planul de măsuri alternative propus de PNL”, a mai spus senatorul PSD.

„Deci, 2717 persoane aflate în pedeapsa privativă de libertate, din care eliberate în mod direct erau doar 862. Recunosc, propunerile mele nu erau atribuabile, nu răspundeau scopului declarat al acestui proiect, chiar dacă o bună parte din societatea care a protestat ar fi fost înspăimântată văzând figura unor brute cu chip uman care au săvârșit fapte grave”, a adăugat el.

Comisia juridică a Senatului a reluat din nou marți dezbaterile pe marginea proiectului de lege al grațierii, fără să reușească însă să ajungă la o concluzie. Ședința comisiei va fi reluată miercuri, pe 19 aprilie, în condițiile în care termenul pentru adoptare tacită a proiectului se împlinește pe 25 aprilie.