ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul vicepremier Sevil Shhaideh a fost astăzi la DNA, unde a fost inculpată în dosarul Belina, pentru abuz în serviciu. Până acum, Shhaideh avea calitatea de suspect.

Sevil Shhaideh este acuzată de „abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave”.

În același dosar a fost inculpată și Ionela Stoian ( fostă Vasile), director în cadrul Ministerului Dezvoltării, pentru complicitate la abuz în serviciu.

De asemenea, s-a decis extinderea urmăririi penale, schimbarea încadrării juridice și extinderea acțiunii penale față de Adrian Gâdea, la data faptei președinte al CJ Teleorman, „sub aspectul săvârșirii, în forma complicității, a infracțiunilor de: abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și participației improprii la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave”.

Potrivit procurorilor, prejudiciul total în acest dosar este de 8,8 milioane de lei.

Astfel, „s-a cauzat un prejudiciu statului român de 3.237.800 lei, reprezentând valoarea totală a celor două bunuri imobile ieșite din patrimoniul statului”, potrivit DNA.

Prejudiciul creat în dauna județului Teleorman „este estimat la valoarea de 5.646.237 lei (defalcat pe contractul nr 1: 2.029.202,09 lei, contractul nr. 2: 2.743.880,93 lei și contractul nr. 3: 842.364,76 lei), ceea ce reprezintă și folosul obținut de beneficiarii contractelor de închiriere”, mai arată procurorii.