ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Francois Hollande a declarat la Palatul Cotroceni că liderii europeni trebuie să discute la Bruxelles despre ”cum pot aduce aeroporturile românești la Schengen”, fapt ce ar putea marca o schimbare a poziției franceze în chestiunea aderării României la acest spațiu.

În sprijinul afirmațiilor sale, liderul de la Paris a invocat chiar implementarea de către România a unui registru cu numele pasagerilor, proiect european esențial în lupta contra terorismului.

La rândul său, în declarația comună, președintele Klaus Iohannis a susținut că, pe această temă, România este sprijinită de Franța.

”Am discutat astăzi cu președintele Hollande și cred că acest demers se înscrie într-un demers la nivel european”, a mai completat Iohannis.

"România acționează că un membru de facto al Spațiului Schengen. În acest sens, e în beneficiul UE ca România să vină cu expertiza ei în acest spațiu. Evident că din motive practice acest lucru nu se poate realiza probabil dintr-o dată; și așa cum a spus și președintele Hollande, trebuie să facem demersurile la Bruxelles pentru a beneficia toată lumea de securitatea aeroporturilor românești", a mai declarat acesta.

Aderarea României la Spațiul Schengen este sprijinită de toate statele membre, mai puțin Franța, Germania și Olanda.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews