Site-ul G4Media, controlat, la vedere, de către jurnaliștii Dan Tăpălagă și Cristian Pantazi, a cerut un punct de vedere Ambasadei SUA în ceea ce privește ancheta în care este implicată Laura Codruța Koveși.

Probabil, organul de presă amintit, exasperat că reprezentații SUA nu se mai implică, de bună-voie, în problemele românești, a simțit nevoia să obțină o declarație din partea Ambasadei.

Declarația în sine este foarte ciudată, dat fiind faptul că - până la această oră - nu apare nici pe siteul oficial al Ambasadei americane, nici pe pagina de facebook a acestei instituții.

„Avem încredere în experiența profesională a Laurei Codruța Kovesi în România și susținem eforturile ei de a căuta oportunități profesionale în comunitatea internațională. Este extrem de dezamăgitor să vedem încă o încercare aparentă de a o discredita. Îi urăm succes”, sună mesajul Ambasadei SUA, după cum informează g4media.

De obicei, declarațiile în numele Ambasadei SUA sunt asumate de o persoană, fie că este vorba de Ambasador sau de un alt angajat al instituției, ceea ce nu este cazul aici. 

Nu este prima oară când echipa Pantazi-Tăpălagă oferă publicului declarații cu sursă neclară din zona Departamentului de Stat al SUA. Dar, asupra acestui subiect vom reveni în zilele următoare.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.