Site-ul G4Media, controlat, la vedere, de către jurnaliștii Dan Tăpălagă și Cristian Pantazi, a cerut un punct de vedere Ambasadei SUA în ceea ce privește ancheta în care este implicată Laura Codruța Koveși.

Probabil, organul de presă amintit, exasperat că reprezentații SUA nu se mai implică, de bună-voie, în problemele românești, a simțit nevoia să obțină o declarație din partea Ambasadei.

Declarația în sine este foarte ciudată, dat fiind faptul că - până la această oră - nu apare nici pe siteul oficial al Ambasadei americane, nici pe pagina de facebook a acestei instituții.

„Avem încredere în experiența profesională a Laurei Codruța Kovesi în România și susținem eforturile ei de a căuta oportunități profesionale în comunitatea internațională. Este extrem de dezamăgitor să vedem încă o încercare aparentă de a o discredita. Îi urăm succes”, sună mesajul Ambasadei SUA, după cum informează g4media.

De obicei, declarațiile în numele Ambasadei SUA sunt asumate de o persoană, fie că este vorba de Ambasador sau de un alt angajat al instituției, ceea ce nu este cazul aici. 

Nu este prima oară când echipa Pantazi-Tăpălagă oferă publicului declarații cu sursă neclară din zona Departamentului de Stat al SUA. Dar, asupra acestui subiect vom reveni în zilele următoare.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews