ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sevil Shhaideh a apărut iarăși în presa americană, chiar dacă nu a reușit să ajungă premierul României, dar a fost nominalizată pentru funcția de vicepremier și ministru al dezvoltării regionale.

„Un economist român care era pe punctul să devină prima femeie și totodată primul musulman prim-ministru al României, a fost propusă pentru funcția de vicepremier, după ce președintele țării a refuzat să o numească în fruntea Guvernului. Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat care a câștigat alegerile din data de 11 decembrie, a spus că Shhaideh va fi vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, un post pe care l-a mai avut în 2015," se arată în articolul din Washington Post.

Jurnaliștii americani notează că Sevil Shhaideh a fost refuzată ca premier al României din cauza legăturilor pe care soțul ei, născut în Siria, le-ar avea cu regimul Bashar al Assad.

Ceremonia de depunere a jurământului de către noul Cabinet s-a încheiat. Iohannis către Dragnea: Aflarăm că sunteți singurul care cunoaște programul de guvernare. Învățați-i și pe miniștri !