ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Derogările anunțate recent de Patriarhie în contextul riscului ca și în România să apară cazuri de infectare cu virusul chinezesc constituie un pogorământ discutabil: persoanele care se tem de îmbolnăvire pot să se împărtășească cu o linguriță proprie, pot evita sărutarea icoanelor din biserică etc. Actul devine cu totul discutabil dacă avem în vedere lipsa oricăror argumente de ordin teologic care să fi spus oamenilor: „Noi facem acest pogorământ pentru cei neîntăriți în credință, care ar fi trebuit să cunoască măcar câteva din zecile, sutele de învățături pe care Dumnezeu și sfinții Lui ni le-au dat, argumente care nu îndreptățesc pe nimeni să se teamă că în Biserică s-ar putea îmbolnăvi vreodată cineva, dimpotrivă”. Câteva dintre aceste învățături (de o frumusețe și o putere cu adevărat dumnezeiască) s-ar fi cuvenit menționate pe scurt în comunicatul – căldicel, vai! – al Patriarhiei. Ulterior comunicatului, Părintele Patriarh a adus asemenea argumente, și a admis, chiar dacă numai implicit, că respectivul comunicat a fost (și probabil va continua să rămână pentru totdeauna!) problematic.

*În regiunea Timoc din Serbia trăiesc 300.000 de români, pe care statul sârb îi numește vlahi, contra realității istorice și celei lingvistice din ultimele două secole. Ei nu sunt recunoscuți ca minoritate națională, cu toate drepturile care li s-ar cuveni din aceasta, și nu au și n-au avut niciodată școală în limba maternă.

*Un creștin să nu aibă nicio altă frică decât frica de Dumnezeu și frica de păcat.

*Nu m-ar mira ca fostul ministru Pintea să fi luat șpagă. În fond mironosița pesedistă n-ar fi decât o soră mai mică a preacuratului Băsescu. Blestemul FSN-ului originar...

*Am scris recent pe Facebook: „Prieteni dragi, zică cine ce vrea (cum mi-ați tot zis unii aici), eu nu cred că ambasadorul celei mai mari puteri a lumii ar putea să facă declarații de acest gen, fără acoperire: <Președintele Trump, poporul american, împreună cu mine și cu toți membrii ambasadei, ne-am angajat să lucrăm cu președintele Iohannis, cu guvernul României și cu dumneavoastră, să facem din acest an Anul Renașterii României> (ambasadorul Adrian Zuckerman, Forumul CEO al Camerei Americane de Comerț din România, 20 februarie, 2020).” Firesc, reacțiile prietenilor au continuat în nota obișnuită.

*Dacă vă uitați la Băsescu și uneori vi se pare că-i  criță, sigur nu aveți coronavirus.

*Traian Berbeceanu, un milițian parvenit și el, a ajuns să dea indicații Bisericii cum să administreze Taina Euharistiei, ca să-i ferească de virusul chinezesc pe "copilași" (pă copilași, mânca-ți-aș...).

*Au trecut patru luni de când d-l prezident și camarazii liberalo-băsiști i-au înlocuit la guvernare pe „hoții de la PSD", și nu avem o singură sesizare penală împotriva numiților "hoți"; nici măcar privind zisele „contabilități duble de la Ministerul Finanțelor” și alte asemenea orori cu care PNL și Iohannis au făcut sa vuiască Carpații. Așa că din două una: ori pesedacii sunt curați ca lacrima, ori prezidentul și camarazii săi sunt la fel de hoți ca și ei, și de fapt se acoperă unii de alții. Cum de altfel s-a întâmplat în mai toate cele trei decenii de după 89.

*Există zeci și zeci de preoți care, de mulți ani la rând, în secții spitalicești de contagioși, de TBC-iști etc, se împărtășesc după toți cei bolnavi, și rămân perfect sănătoși. Așadar să nu ne lăsăm păcăliți de tot felul de manipulări ticăloase...

*În Marea Britanie personalul medical din unitățile de stat poate refuza tratamentul pentru pacienții pe care-i consideră rasiști, homofobi sau sexiști. Nu înțeleg de ce pretinsul Guvern conservator nu trece direct la măsuri împotriva albilor heterosexuali creștini.

*S-a aflat că expresia „Aia a calului în vârful dealului" ar data de când cu reședința președinților în Dealul Cotrocenilor.

*Nici mie nu-mi place debandada din aceste zile, provocată absurd de prezident și liberalii lui (căutând să ajungă la niște anticipate complet himerice). Dar nici nu dau acatiste ca PSD să revină la guvernare. De ce? Pentru că mie unuia îmi ajunge cât timp – și mai ales cu ce grave consecințe! – au dominat Iliescu și PSD guvernarea țării, în cele trei decenii de așa zis post-comunism. De altfel, așa se și explică, între foarte multe altele, de ce Parchetul a avut nevoie de nu mai puțin de aceleași trei decenii ca să finalizeze dosarele revoluției și mineriadei (crime împotriva umanității). Iar în cazul revenirii pesediștilor va deveni absolut sigur că șeful lor suprem, în prezent „președinte de onoare” (halal onoare, cu sânge de români pe mâini!) va scăpa pentru vecie de judecată.