ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Sfântul Spiridon al Trimitundei pleacă periodic din racla sa, pentru a-i ajuta pe oamenii care îl cheamă în rugăciune, cu credință și cu dragoste, pretutindeni în lume. Alergând prin lume să facă bine tuturor celor care au nevoie de ajutorul său, sfântul cel milostiv își tocește periodic încălțămintea (papuci din mătase). Pentru minunatele "plecări" din racla ale Sfântului, părinții slujitori la catedrala din Corfu îi schimbă anual veșmintele și încălțămintea tocită. Înnoirea veștmintelor sfântului are loc în ziua de 12 decembrie, când Biserica Ortodoxă îl prăznuiește cu mare bucurie. Cu binecuvântarea episcopului grec din Pafos, aceste daruri duhovnicești (hainele și încălțămintea) sunt dăruite parohiilor și mănăstirilor ortodoxe din întreaga lume.

*La tarabe, în piață, știți cum e, grămezi cu fructe ca-n reclame. Vânzătoarea, care-ți pune mereu din dosul grămezilor, te asigură zâmbind că toate sunt ca acelea din față. Însă ajuns acasă vezi că ai fost mințit cu nerușinare. Dacă ar fi fost și ei în politică, asemenea oameni ar fi făcut și ei, foarte probabil, ceea ce au făcut și cei mai necinstiți și răi dintre politicieni.

*N-am văzut vreodată ceva mai grotesc în politică decât ca Iohannis și liberalii cerând vot de neînvestire a propriului Guvern, dorindu-și să ajungă la anticipate. Dacă și acest ultim partid istoric va dispărea, măcar vom ști cu precizie numele celor ce au făcut și această crimă.

*Privesc la stele Cerului și la necazul aproapelui meu și așa îmi dau cel mai bine seama de superficialitatea și deșărtăciunea în care mă complac.

*Recent am scris pe Facebook: "Potrivit legii române, până și în cazul celor mai periculoși deținuți (condamnații pe viață, cei din <regimul de maximă siguranță> etc) e interzisă <prezentarea în fața reprezentanților unităților sanitare cu cătușe pentru mâini>) – HG nr 157/2016 art 62 alin (3). Ce-i cu abuzul ăsta oribil din cazul Pintea, d-le ministru de Interne? Una predicam împreună la Alianța Civică, și alta faceți acum? Nu v-a mai rămas onoare nici pentru o demisie? De ce tăceți, dragi colegi de la APADOR-CH? De ce tăceți, d-na Avocat al Poporului? Una predicam împreună la APADOR-CH, și alta faceți acum?” Ulterior textului, dar destul de târziu față de momentul în care cazul fostului ministru Sorina Pintea a fost făcut public, Avocatul Poporului a exprimat la una dintre televiziuni un punct de vedere.

*Virusul chinezesc a aflat de ședința CSAT de joi, s-a pișat pe el de frică și s-a-ntors din drum.

*Un alt bugetar de lux, ofițer securist și ăsta, care vituperează împotriva creșterii pensiilor de mizerie a omului de rând: Daniel Dăianu.

*"Cel ce mănâncă să nu disprețuiască pe cel ce nu mănâncă; iar cel ce nu mănâncă să nu osândească pe cel ce mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit" (Sfântul Apostol Pavel). Post binecuvântat!

*Uneori mi se pare că din Sfânta Treime Îl îndrăgesc mai mult pe Domnul Iisus, pentru câte a pătimit pentru mine.

*Invitarea Monicăi Macovei, procuror comunist, la un eveniment de comemorare a victimelor comunismului ținut la Pitești (capitala regiunii cu cea ma bună țuică de prune) a devenit o știre de prime-time. Deși, în lumea în care trăim, o adevărată știre ar fi fost neinvitarea ei.

*Guvernul liberalo-băsist n-a putut fi dat jos pentru că mai jos de atât nu se putea.

*O echipă de cercetători nutriționiști americani a descoperit că ouăle de bibilică, pe care 1% dintre subiecții studiului le preferau celor de găină, sunt de bibilică.

*Tâlharul cocoșat a ieșit să garanteze că Pintea n-a luat șpagă. Dacă judecătorii l-ar cunoaște cât de cât pe individ, Pintea ar trebui să primească deja definitiva.

*Alegerile sunt anticipate atunci când visezi ca proasta cai verzi pe pereți.

*Codrin Ștefănescu, pesedistul cu față de bebeluș care tocmai a făcut caca pe el, e foarte mirat și uimit că a fost citat la DIICOT Caraș-Severin. El zice că ce treabă are el dacă n-a fost niciodată în județul cu pricina. De parcă la mineriadă tătuca Iliescu a fost în Piața Universității.