ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Continui să mă minunez ce carieră lungă și strălucită face și azi la noi clișeul pretinsei lipse de modele. Că îl propagă defetiștii cu agendă, e lucru de înțeles. Dar că de la acești manipulatori de profesie au ajuns să se molipsească și intelectuali autentici, sau – cel mai grav – până și teologi respectați și oameni ai Bisericii, e complet de neînțeles. Cum e posibil să se lamenteze astfel până și preoți profesori universitari, unii dintre ei autentici lideri de opinie? Nu ei ar avea primii datoria să probeze și să combată această înșelătorie păgubitoare? Ce fel de creștini mai suntem noi – mirenii mai ales, e adevărat – dacă ne văicărim că nu avem modele, nici prin minte trecându-ne că primul și Supremul Model ne este Mântuitorul Însuși? Sau ce fel de orbire poate să fie aceea când privim, fără să-i vedem, la medicii și asistentele care se luptă pentru fiecare zi și oră de viață în centrele pentru copiii bolnavi în fază terminală? Sau activiștii oengiști care au reușit să aducă  lumină, pe cât le-a fost cu putință, în infernul copiilor abandonați, moștenire a fostului regim? Nu sunt doctorul Pavel Chirilă și colaboratorii lui un alt model? Sau atâția dintre profesorii copiilor și nepoților noștri, împlinindu-și cu prisosință menirea într-un sistem cu atâtea probleme? Ne-am uitat atent ce fac cei de la Casa Regală, și n-am văzut nici acolo nimic care să ne inspire? Cei zece ani de slujire ca Patriarh ai Părintelui Daniel nu pot să ne spună și ei despre cum ar trebui să ne facem fiecare treaba în dreptul nostru? Și, ca să nu mai continui, voluntarii care curăță pădurile și apele nu ne-ar putea fi modele celor care le umplem cu gunoaiele nostre? Sau, cumva, când ne plângem de "lipsa modelelor”, cei care nu facem ce și cât s-ar cuveni îmbrățișăm o modă foarte comodă?
 
 *Sigur că, în special sub diktatul Angelei Merkel, UE a devenit mai mult contrariul a ceea ce se cuvenea să fie. Dar cum până și diktatele sunt vremelnice, e destul de probabil că lucrurile nu vor mai continua mult. Iată de ce găsesc cel puțin excesive vocile care zugrăvesc situația de azi a UE în culori apocaliptice. Și care, mai numeroase ca oricând, cântă deja prohodul Uniunii. Ca să fii european și să faci așa ceva, fără ca măcar să sugerezi o alternativă la destrămarea UE, trebuie să ignori, până la limita inconștienței, că exarcerbarea disensiunilor pe Bătrânul Continent ar putea fi o premisă serioasă pentru o nouă catastrofă mondială pornită de aici. Raționali fiind, putem noi să ne dorim așa ceva, dimpreună cu inamicii Europei?   

*Primul ministru a avut o convorbire telefonică cu vicepreședintele SUA, care i-a promis o vizită la București. Președintele a avut și el o convorbire telefonică – cu soția, care însă nu i-a promis nimic.

*Aproape totul prevestește că vremuri grele vor veni în curând pentru creștinism. Și totuși, înalții ierarhi catolici și ortodocși par preocupați de orice altceva decât de aceasta, și de refacerea unității credinței. Primii, nici gând să renunțe la ceea ce i-a îndepărtat esențial de dreapta credință, iar ceilalți revendică într-una, monoton, legitimitatea adevărului lor de credință –  însă nu pot să explice cum ar fi posibilă refacerea unității în jurul Bisericii lor, tot mai dezbinată ea însăși de orgolii etnice, politice și personale. Cu același duh al păcii și înțelegerii, cu respectul de care se bucură în plan internațional, ierarhia Bisericii noastre poate să ajute  și în continuare la îndreptarea lucrurilor.
 
*Komisarii de la Bruxelles o vor numită pe Kovesi procuror-șef european din disperare. Ei știu că toate probele legate de agentul lor sunt în mâinile Guvernului unei Românii care nu mai răspunde la comenzi. Și, dacă tot sunt nevoiți să meargă mai departe, vor înființa pentru acest mercenar odios o instituție represivă pe măsură. Cu care să poată pedepsi conducătorii nesupuși din statele membre.

*Mircea Toma, agitator politically correct: „O soluție pentru a înviora publicul protestatar este să înlocuim cu curaj mesajul <Jos Băsescu> cu mesajul <Jos Dumnezeu>". Doamne, nu-l lua în seamă, că nu știe ce spune! E doar un biet fomist disperat – îl știu bine, e nebun după bani.

*Cât timp vor avea Crucea și Coroana, pe români nimeni și nimic nu-i va îngenunchea.

*Ion Iliescu a făcut 89 de ani, multe crime la revoluție și mineriade, și nicio oră de pușcărie. Mare porcărie și asta!