ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


* România sub cupola circului. Doamna Viorica a dat înapoi cu Ambasada din Israel, zicând că n-a zis ce-a zis (pentru rigoare, a se vedea declarația inițială). Frazele cheie: „Faptul că vrem să fim apropiați de SUA și Israel nu înseamnă că ne îndepărtăm de UE. Decizia finală conform Constituției este la președinte.” Prima arată cine-a răzgândit-o, a doua sfidează inteligența oricui (a se vedea articolele 91 și 102 din Constituție). Iar totul ne spune că duplicitatea conducătorilor ar putea să ne coste foarte mult în vremurile cumplite ce tocmai par că bat la ușă.

* O minoritate a judecătorilor (în jur de 6%) a încercat recent o rebeliune în contra înființării Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție – rebeliune dejucată prompt și responsabil de conducerile Tribunalelor și Curților de apel. Printre capii tentativei s-a aflat – nici nu se putea altfel – Cristi Dănileț, om al lui Băsescu, Monicăi Macovei și regimului lor. Un politruc în robă, pe care văd că nimeni nu-l întreabă ce mai caută prin magistratură. Așadar – cum am constatat, aflând mai multe nume, o parte a răsculaților sunt oameni cu obligații față de regimul de tristă amintire. Cealaltă parte, de asemenea cum am putut documenta, a fost formată mai ales din judecători cu multiple probleme chestionabile din punct de vedere penal. Ce vreau să spun e că dacă cineva e interesat să mai facă puțină curățenie printre judecători (despre procurori nici nu mai vorbim), lista răsculaților lustrabili e de la sine întocmită.   

* Cu eseul său despre „renașterea europeană”, președintele Macron are deja o bună șansă de nominalizare la Nobelul pentru literatură. 

* Când ne este bine, să ne rugăm mai mult, și pentru atunci când ne va fi rău. Și când ne va fi mai greu să ne rugăm. 

* În chiar zilele în care aniversam Centenarul Marii Uniri, televiziunea publică germană ne arunca în obraz infamia că la 1 Decembrie 1918 România „a anexat Transilvania, o parte din Ungaria". Aceeași Germanie a d-nei Merkel ne-a anulat referendumul de demitere a lui Băsescu, iar de câteva săptămâni se dă de ceasul morții s-o impună pe Kovesi ca procuror-șef al UE. Să nu ne spună oare nimic lucrul acesta inclusiv despre cine au fost și sunt, de fapt, oameni ca Băsescu și Kovesi?

* Carevasăzică vă dați Domniile Voastre seama cam ce-au pierdut Einstein, Brâncuși sau Maica Tereza că n-au făcut educație sexuală la școală?

* Aflu că Mihai Gâdea și Mircea Badea, de la Antena 3, i se adresează lui Ion Cristoiu, de peste tot, cu apelativul Maestre. Să însemneze asta, oare, că și în presa statului paralel cu statul-paralel funcția bate gradul?


* În perioada 2013-2017, pentru susținerea întregii activități de asistență socială și filantropică și pentru sprijinirea sinistraților, la nivelul Patriarhiei Române s-au cheltuit peste 100 milioane de euro. Uneori, la asemenea evidențe, cârtitorii la adresa Bisericii Ortodoxe se și reped zicând: „Mare brânză, cine poate să verifice ce spune Patriarhia”? Ce nu știu acești oameni, sau poate că se fac că nu știu, e că pentru veniturile obținute din activitatea sa cu caracter economic, Biserica este scutită de impozit dacă acele fonduri sunt direcționate, între altele, către opere social-filantropice. Or cifrele făcute publice de către Patriarhie, de genul celor la care mă refer, trebuie să se regăsească întocmai în evidențele autorităților care acordă respectivele facilități fiscale.


* Iliescu și Băsescu, tot ce a avut mai rău politica după 89, sunt deja istorie. Atunci cine și cum îi mai împiedică pe ceilalți să pună capăt rânduielilor republicane impuse de tancurile lui Stalin?