ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*S-a aflat de ce Pleșu și Liiceanu n-au publicat, în 1990, Ordinul prin care-au pus cu japca mâna pe Editura Politică. Monitorul Oficial n-a avut o hârtie suficient de groasă ca să nu-i crape obrazul de rușine de porcăria celor doi.

*Tudorel Urian, una din zecile de secături băsiste provenind din defuncta presă ceaușist-securistă, atacă actualul CSM mințind inept că "PSD și-a pus oamenii în fruntea CSM". Plecați la pensie, șobolanilor! Va fi extrem de pilduitor când cele ce au făcut după 90 oameni ca Urian, Dan Pavel, Ioan T Morar și atâția alții ca ei vor fi coroborate cu arhivele Securității și ale PCR.

*Sunt o lumânare nicicând aprinsă la Crucea Domnului Iisus.

*Având date că la SRI am dosar de urmărire, l-am întrebat pe directorul Helvig dacă e adevărat sau nu. Mi-a răspuns, aberant și cinic, că informația constituie "secret de stat". M-am adresat instanței de judecată, iar azi am primit hotărârea. Judecătorii sunt în continuare mână în mână cu noua Securitate. Atitudinea ostilă a Sistemului față de mine durează, pe față, încă din 1985. Și e deplin explicabilă, fiindcă de când mă știu n-am ezitat să spun răului pe nume. Partea proastă e că din această cauză – începând de pe la jumătatea „guvernării noastre” (CDR-Emil Constantinescu), deci de prin 1998 – până și colegii civici (VIP-urile Alianței Civice) au început să mă marginalizeze, lepădându-se apoi de mine până la unul. În sfârșit, uneori sunt întrebat dacă toate zbaterile acestea ale mele nu sunt și ele zadarnice. Nu cred. Pentru că, întreb, e puțin lucru ca peste ani să existe explicații ale răului pe care îl trăim astăzi? Sau să se știe care judecători, care director al SRI sau care intelectuali civici au contribuția lor la răul din acești ani?

*Să-l iubesc pe cel ce-mi face rău, cum îmi cere Domnul, îmi e imposibil. Dar să mă rog pentru el nu-mi e imposibil.

*Din motive electorale Iohannis a ajuns să organizeze aniversarea a 30 de ani de la Revoluție pe 20 mai. Alo, Spitalul 9, se aude?

*Se dovedește că după un veac strănepoata Reginei Maria nu e cu nimic mai prejos, ci doar lumea e mult mai prejos.

*Maternitatea Giulești anunță că actualul afiș electoral al d-lui Băsescu a fost folosit cu succes într-un prim caz de avort spontan.

Toate cercetările sociologice, dar și multe alte lucruri, arată că românii sunt într-adevăr un popor credincios. Faptul că lucrul acesta nu se concretizează decât într-o foarte mică măsură și în participarea regulată la Sfânta Liturghie de Duminica (clerici avizați vorbesc de circa 5%) constituie însă un lucru la care ar trebui reflectat mai atent. Probabil că Biserica și face aceasta. Însă cred că lucrul acesta ar trebui să-l facă și oamenii înșiși. Mai întâi să conștientizeze că există o problemă cu cel mai important aspect al existenței lor. Iar apoi să încerce s-o rezolve. Dar și în această conștientizare e nevoie ca Biserica să ajute. Prin ceea ce face în contactul direct cu oamenii în momente cruciale ale existenței creștine (botez, cununie, înmormântare) – dar, într-o măsură mult mai mare, și prin publicațiile sale, prin posturile sale de televiziune și radio șamd.

 *Să vorbim corect românește. Nu se zice d-l Cioloș a făcut Armata la Securitate, ci d-l Cioloș a făcut Securitatea la Securitate.


*"Dumnezeu S-a Întrupat ca noi să fim îndumnezeiți" (Sfântul Atanasie cel  Mare). Oare chiar credem noi aceasta?

*Europa occidentală uită prea adesea ce și cât ne datorează, istoric, pentru apărarea creștinismului european.

*Domnilor, nu-l mai căutați pe Băsescu în fund de dosarul de securist. Dacă chiar vreți să i-l găsiți, fapt de care uneori mă îndoiesc, căutați în arhiva SIE (fosta DIE).