*"Pe om dacă îl cauți de bun, bun îl găsești. Și dacă îl cauți de rău, și rău îl găsești." Așadar lucrurile depind în bună măsură și de mintea și inima cu care noi înșine judecăm oamenii.

*Doamna Viorica e omul premierelor absolute în politica românească. Una i-a mai rămas: să fie prima femeie prim-ministru, și prima femeie președintă de partid care-i trage un cap în gură lui Iohannis. 

*Cristian Diaconescu a sintetizat așa cazul Sorina (fetița din Baia Mare agresată de procuroarea Maria Pițurcă): „Un copil țipând și refuzând să se supună unei acțiuni a statului”. Cine-i Diaconescu? Un securist zaharisit pe care unii contemporani –  bleah! – încă îl mai pupă-n în cur.

*Dacă Bruxellesul a intervenit ca Kovesi să fie lăsată în pace, de ce n-ar fi intervenit și ca Dragnea să fie înfundat? Mâine Curtea Constituțională va decide în acest dosar amânat la nesfârșit. Sunt oarecum încrezător, în ideea că CSM și Curtea Constituțională par să fi rămas singurele instituții supraviețuind într-o țară vraiște. 

*Să ne întărim în credință și în comuniunea cu cei asemeni nouă. Altă cale nu mai există. 

*Mă tot uit și iar mă uit la non-combatul din comunism și „post-comunism” al intelighenției românești cu numele și încep să mă îndoiesc că măreția e chiar așa de incompatibilă cu conformismul.

*Buchetul oferit reginei e o reverență, bănuțul oferit celui mai umil sărac e o Liturghie. 

*S-a reactivat Dan Pavel(FOTO). Un politruc ceaușist, om al serviciilor la SNSPA și un calomniator abject (într-un tandem cu agendă cu Emil Constantinescu). Într-un volum cu pretenții istoriografice, el m-a acuzat cu ani în urmă că aș fi determinat sinuciderea cuiva de la Alianța Civică. Pentru ca în instanță, unde a și fost condamnat, să dea vina pe „sursele documentării”.

*Mandatul lui Tarcea de la ÎCCJ expiră în septembrie. Domnilor pesediști, dată fiind miza uriașă, sunteți cumva interesați să dejucați un nou diktat al UE și al Sistemului ticălos? Sau v-ați retras deja, înfrânți, în munți – în Munții Alpi? 

*„Iubirea lui Dumnezeu pentru cel mai mare păcătos e mai mare decât iubirea pentru Dumnezeu a celui mai mare sfânt”.

*Nimeni n-are mai multe sfaturi de dat decât omul prost. 

*Averea cumulată a celor mai bogați 0,1% dintre americani este echivalentă cu cea a 90% din populația SUA. Și e greu să crezi că în România lucrurile nu stau mult mai rău, mai ales că la așa ceva s-a ajuns în principal prin jefuirea țării de către securiștii torționari și tot neamul lor nelegiuit.

*Monarhia e împreună-lucrare cu Dumnezeu, în timp ce Republica e lucrare fără Dumnezeu (iar uneori chiar împotriva Lui). 

*Doi machedoni de ispravă, Hagi și Halep, fac lucruri excepționale pentru România. Pe cont propriu, pentru că statul se complace într-o nesimțire pustiitoare.

*Să știți că cei care se tatuează ca niște disperați pe corp arată exact la fel și pe creier. 

*După 77 de ani de republică stalinistă nefastă, cine mai va mai candida la președinție e un porc.

*Dacă Prins Pol a luat 3 ani cu suspendare pentru niște găinării, nașul ar trebui să ia 3 ani cu suspendare de funie. 

*Doamne, Te rog să-mi dai să mai duc și eu din crucea celor ce le este greu! 

*Dacă, până acum, grangurii din politică își vârau odraslele în mizerii penale după majorat, primarul Iașiului a coborât dintr-o dată ștacheta la 11 luni (mucea e titularul unei panarame imobiliare de 250.000 de euroi). 

*Nu pot să salut votul Senatului contra ridicării imunității lui Tăriceanu. Dar nici „justiția” ce i se pregătea și lui.

*Dacă, comemorând Centenarul Trianonului, ungurilor li se pare prea dureros numărul 100, nu înțeleg de ce nu-l scriu și ei altfel – bunăoară 69+47-16.