*În noiembrie 2013, la invițația omologului Victor Ponta, prim-ministrul Chinei a venit la București anunțând că valoarea contractelor de investiții pe care companiile chineze le vor semna cu cele românești este "uriașă" (s-a vorbit despre circa 10 miliarde de euro). Praful s-a ales, atunci și după... Conducătorii noștri nevolnici au sacrificat interesele țării pe indicațiile Berlinului și ale altor „parteneri” – în timp ce mai nou d-na Merkel însăși se duce la Beijing cu căciula în mână pentru interesele țării sale. Iar noi uitând de toate astea tocmai ne certăm între noi pe cine să mai votăm încă o dată, tot degeaba, la președinție. 

*Veți vedea, Sistemul își va pune candidat la șefia ICCJ în termenul legal nerespectat de CSM în cazul judecătoarei Corina Corbu.

*Cu neo-marxismul nici britanicilor se pare că nu le merge. Și care mă tem că vor fi scoși la urne până vor vota împotriva "Brexitului".

*Administrația Trump va avea în curând propriul ambasador la București. Deși în jur văd încă mult pesimism, sunt încrezător că – dacă va fi fost unul cu adevărat sincer – istoricul discurs de la ONU al președintelui, despre națiune, despre suveranitate și beneficiile reciproce ale relațiilor dintre statele suverane va da un curs nou și relațiilor cu România. România se cere tratată cu respect chiar dacă conducătorii ei sunt altceva decât ar trebui să fie. Iar aici nu e doar vina românilor, dacă ar fi să ne amintim chiar și numai implicarea trecutei Administrații democrate în alegerea și susținerea sfidătoare a maleficului Traian Băsescu și a Sistemului lui. SUA vor fi cu atât mai puternice cu cât aliații săi vor fi națiuni cu adevărat suverane, a căror loialitate să izvorască din loialitatea și respectul cu care ele însele sunt tratate.

*Vremuri triste feseniste, fără sare și piper,/ Când Băsescu-i la bordură/ Și Videanu e șomer,/ Boagiu-i pe centură,/ Sile Blaga-i la Strehaia/ Iar pe Nuți-o doare-n aia.

*Personal îi cred pe savanții care atrag atenția asupra pericolelor climatice. În același timp însă nu pot să ascund că prestația de la ONU a elevei Greta Thunberg mi s-a părut atât de contrafăcută încât să suspectez că în spatele militantismului ei, cel mai probabil inocent, se ascund interese politice ale aceleași stângi mereu insidioase și perfide.

*Alexandru Cumpănașu e – iată, ce știam demult – prototipul oengistului conformist, adică a celui ce pactizează în modul cel mai mizerabil cu politicienii veroși ca să-și umple conturile și să facă carieră; în această ultimă privință el i-a depășit pe toți din categoria lui ajungând pe culmi având „la bază” doar un bacalaureat chinuit. În minte și cu destule alte ce-am mai văzut în zona asta, stau acum cu inima cât un purice și mă rog ca măcar pe unde am trecut lucrurile să nu fi ajuns să arate la fel de rău. 

*Sunt vechi, domnule, sunt vechi... "În campania electorală din 2000, de la Primăria Bucureștilor, Băsescu, fostul șef al Agenției lui Ceaușescu de la Anvers, declară unui ziarist că a „dat un camion de rapoarte la Securitate [camion despre care nimeni nu l-a întrebat nimeni niciodată]”. După încheierea mandatelor de președinte el reconfirmă declarația din 2000 (TVR, 17 septembrie 2014) și recunoaște, implicit, că are „dosar de turnător” (B1 TV, 6 aprilie 2015). Așadar acesta-i omul pe care, în deplină cunoștință de cauză, Gabriel Liiceanu și cei asemeni lui l-au susținut să ocupe cea mai înaltă demnitate în stat” (Valerian Stan, Revista Timișoara, 29 iunie 2018). 

*Am deschis pe net un film despre viața Sfântului Antonie cel Mare. M-am trezit că Nesfântul Paleologu cel Mic urlă la mine că el vrea să fie președinte ca să spună lucrurilor pe nume. Pe nume i-am spus și eu câteva de vreo lună n-o să mai pot citi viețile sfinților.

*Nu cred că e cazul să incriminăm pe bază de naționalitate violatorii și alți nelegiuți străini de pe aici; dacă nu din alte motive măcar pentru că și ai noștri fac destule nenorociri pe unde se duc. Ce poate că ar trebui văzut în schimb e dacă pedeapsa pentru "pedofili" e suficientă pentru a descuraja un fenomen ce pare (nu am date certe) să ia amploare.

*Vorbind celor ce-L ascultau despre luarea Crucii și urmarea Sa, Iisus le spune la un moment dat acelora și că: "Sunt unii, dintre cei care stau aici, care nu vor gusta moartea, până ce nu vor vedea împărăția lui Dumnezeu". Atunci, dar și destul timp după înălțarea Sa la Ceruri, s-a crezut că Împărăția lui Dumnezeu (și deci și sfârșitul lumii) va veni curând. În realitate Mântuitorul Se referise la ceea ce știa că se va întâmpla la Schimbarea Sa la față. Când Apostolii Ioan, Petru și Iacov aveau să vadă în ce slavă vor fi cei care-L mărturisesc pe El.