ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!*Cu un cuvânt bun îl faci bun pe cel rău, și cu un cuvânt rău și pe cel bun îl faci rău.

*Deși Legea 370/2004 a fost modificată, inclusiv în sensul că un alegător la prezidențiale poate susține mai mulți candidați, pe site-ul Autorității Electorale Permanente e tot vechea formă. Alții care iau lefuri degeaba...

 *Spitalele de psihiatrie au început să interneze nevoluntar orice persoană care crede că ancheta de la Caracal are logică și e altceva decât un scenariu securist.

*Îngrijorat că protestele din 10 august ar fi putut destabiliza România, Guvernul german a dotat Jandarmeria de la București cu cocktailuri Molotov-Ribbentrop.

 *După 5 ani de "lucru bine făcut", Statul condus de Iohannis arată cum vedem la Caracal. Așa că la apropiatele prezidențiale (dacă chiar se vor mai ține) vom pune la Sas o sârmă în nas.

 *Adevărul nu e ceva, ci Cineva.

*Înțeleptul e un prost care înțelege că e prost.

*Conform noii Legi a pensiilor de anul viitor plata acestora va fi făcută la fiecare 31 ale lunii.

*Recent am scris undeva: „După șapte decenii de nonvalore și impostură cu ștaif putem conchide liniștiți: <vegetal> nu e poporul, ci intelectualii săi (sau ai cui or mai fi ei)”. O doamnă profesoară, admiratoare a Anei Blandiana (moralistă de profesie și critică nemiloasă a poporului vegetal), mi-a replicat: „Vegetali suntem cu toții, poporul și intelectualii săi. Altfel spus, suntem o <mămăligă care nu explodează>. Să nu-mi spuneți că în decembrie 1989 am <explodat>. Nu, alții ne-au <explodat>. Înainte de 1989, ne era frică; ungurilor, cehilor, polonezilor, nu le era frică. După 1989, am intrat ca oile în UE și iar ne este frică; ungurilor, cehilor, polonezilor iarăși nu le este frică.” Drept care am replicat și eu: „Ălora nu le-a fost frică pentru că au avut și au intelectuali militanți autentici, nu ce avem noi. Cine să ridice din frică poporul dacă nu elitele? Ia gândiți-vă la 1877, la 1916-1918 etc. Și nici Decembrie 89 nu poate fi expediat așa. Pentru că cine, care intelectuali, care elite, i-au mobilizat pe sutele de martiri, tineri sau mai puțini tineri, să se ducă la moarte pentru libertate și pentru țara lor?” În sfârșit, constat cu tristețe că tot mai mulți dintre noi, oamenii de rând, cad în capcana "elitelor” care răspândesc, în mod direct interesat, falsul vinovăției generalizate – și, iată, culmea lipsei de decență, și al vinovăției poporului. Cât despre d-na Blandiana, despre care am mai vorbit și cu alte ocazii, aici aș sugera celor interesați de istoria recentă să vadă cândva doar două alte chestiuni legate de relația sa cu comuniștii. Prima, impozanta vilă interbelică, cel mai probabil naționalizată, din strada Transilvania (zona Radio), iar a două călătoriile în afară din anii comunismului (interminabile și foarte posibil să fi avut nu doar scop turistic și cultural).

 *Ce durere mai mare decât, urmașă a lui Carol I și Ferdinand fiind, să asiști la tragedia de azi a Țării lor?

*Începând cu 1 septembrie, la vârful Justiției din România, ca președintă a ICCJ, urmează să fie numită o persoană asupra căreia se pare că, după 70 de ani, Sistemul nu mai exercită niciun control.

*Pe 23 iulie scriam: „În ultima vreme sunt mai multe semne că începând cu sfârșitul acestui an, la trei decenii de la Malta, România ar putea urma un nou destin”. Pe 6 august, două săptămâni mai târziu, Casa Albă anunța: „Vizita președintelui Iohannis în Statele Unite intervine în condițiile în care românii marchează 30 de ani de la căderea comunismului.„Vom trăi și vom vedea...

*Despre Dan Condrea, capul afacerii Hexi Pharma-SRI, ni s-a spus că ar fi murit într-un accident straniu. Punem pariu că "ucigașul" din Caracal (o afacere duhnind a securism) va muri în arest?

 *La o toaletă the best din Târgu Secuiesc am găsit apa netrasă. Pentru că n-am știut etnia autorelui, am înjurat și eu bilingv.

*Domnilor conducători, să vă fie vouă după credința și faptele voastre!

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews