*Îmi lipsește proba materială ca atare, în rest lucrurile sunt prea evidente ca să nu văd că statul de drept și democrația din România sunt suspendate de mai bine de un deceniu. Românilor li se ascund, de conivență cu UE și NATO, adevăruri foarte grave (între ele Protocoalele secrete din Justiție fiind floare la ureche).

*Prezidențiabil de câteva ore, Mircea Diaconu a avut o revelație: Iohannis e un președinte uzurpator care șade ca un nesimțit în Palatul Regal Cotroceni. Timp de zece ani el nu i-a zis că-i uzurpator și lui Băsescu (pentru că-i dăduse, mă-nțelegi, o sinecură mănoasă pe la stat). Politica ca comedie... 

*Nu am votat și nu votez atei.

*Rugăciunea pentru cei dragi care nu mai sunt e incomparabil mai mare decât orice altceva ce regretăm că nu le-am dat cât i-am avut alături.

*Uneori, învățând, Mântuitorul vorbea în pilde, spunând ca unii (cei nevrednici) „auzind, să nu înțeleagă". El făcea aceasta nu ca să-i pedepsească pe ei, ci pentru a evita ca aceștia să se facă în plus vinovați – și prin aceea că nu făceau ce se cuvine, deși înțelegeau ce-i învăța El. 

*Știu, e aproape ziua în care chiar instituții onorabile ne vor chema la „reconciliere" (chiar și cu cei ce au făcut fărădelegi). Răspunsul meu e ca și altădată: fără adevăr și dreptate, nu primesc.
 

*De un an, de când a plecat comisarul băsist Kövesi și e condusă interimar, DNA e-o poezie: „Azi o vedem, și nu e". Politicienii, toți, în frunte cu Iohannis, și-au dat mâinile frumușel-mișel și i-au făcut de petrecanie. Exact cum anticipasem toamna trecută la B1TV. În hărmălaia cu care mă obstrucționau interesat Ingrid Mocanu (care tocmai se tamponase penal-aproape-letal cu numita Direcție) și moderatorul Silviu Mănăstire (argat al unui patronat cu aceleași probleme ca și nebunatica-i preopinentă).
 
*Rătăcim dureros atunci când ne punem nădejdea în altcineva decât în Dumnezeu.

*Mă uit la d-na Viorica și înțeleg abia acum de ce filosofii bulgari susțin de secole că ridicolul nu ucide ci doar îngrașă.

*Extrase dintr-un recent discurs al Vicepreședintelui SUA Mike Pence (via Liviu Petrina): „Libertatea religiei a fost înscrisă în Constituție ca întâia noastră libertate, pentru că ea este în centrul fondării Americii și pentru că ea este izvorul ordinii în societate. Cel dintâi Vicepreședinte al SUA, John Adams, spunea <Constituția noastră a fost făcută numai pentru un popor moral și religios. Este absolut inadecvată pentru un guvern fără morală și fără religie>. Noi, Administrația Trump-Pence, am acționat pentru protejarea libertății de exprimare în locurile de rugăciune, am restaurat forța federală a legilor noastre ce țin de conștiință, am acționat pentru protejarea drepturilor de conștiință ale medicilor și asistentelor medicale, am mers în justiție pentru a apăra dreptul la exprimare religioasă în locurile publice. În continuare vom acționa pentru a face familiile și națiunea noastră mai sigure. Iar pentru a apăra națiunea noastră vom apăra libertățile noastre, vom întări fundamentele credinței și religiei, care au fost întotdeauna izvorul binefăcător al caracterului american”.

*Excelența Sa Doamna Weber, Avocata Poporului Român, se bate cu hingherii de mașini din Cetatea lui Bucur. Dacă tot au fost regulate marile chestiuni statale, zic să se vază și de ce smintitul ăla de la ANPC le obligă pe subordonate să poarte chiloți cu mânecuță iar pe bărbați să-și pună bromură în ceai. 

*Cancelarul vostru e mai mic ca Dumnezeul nostru. 

*Trump a refuzat să-i dea și lui Viktor Orban o șapcă explicându-i: „Să facem România Mare” are sens, dar „Să facem Ungaria Mare” nu e-n stare nici de sex.

*Și totuși, vorbind și serios, insist să fiu crezut că s-ar putea să fi avut dreptate atunci când, cu trei săptămâni înainte de vizita prezidentului sas în SUA, scriam: „În ultima vreme sunt mai multe semne că, începând cu sfârșitul acestui an, la trei decenii de la Malta, România ar putea urma un nou destin”.

*EBA a vrut legalizarea drogurilor iar acum Băsescu vrea legalizarea prostituției. Neam de curve și drogați...

*Tăriceanu s-a aliat cu Ponta numai după ce Antonescu i-a dat asigurări că Ponta-i om serios.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews