ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Colega Georgiana Iorgulescu de la CRJ a criticat pe bună dreptate (dar și singular în zona oenge) reacția vehementă a lui Iohannis la ideea numirii Danei Gîrbovan ca ministru al Justiției. De ce pe bună dreptate? Pentru că, raportat la conduita și la atribuțiile sale constituționale, președintele s-a dedat pur și simplu la un atac la persoana fostei judecătoare. 

*Prostul crede că roata a fost inventată ca să bage el bețe-n ea.

*Datoria publică a SUA ajunsese în primăvară la 22.000 de miliarde de dolari, continuând să crească cu circa 3,5 miliarde pe zi. Iar lumea mi se pare că tratează chestia asta cu o dulce inconștiență. 

*Legitimitate să reîntregească țara, să recupereze tezaurul ș.cl. are urmașa lui Ferdinand și Mihai, și nu – presupunând că chiar vor și ei asta – niște președinți securiști, corupți și trădători de neam.

*În general am sentimente bune pentru Administrația Trump. Însă când văd gesturi, repetate, precum intervenția recentă a Departamentului de Justiție în favoarea ministrului Birchall îmi trece imediat. 

*Într-un context recent, așa zisul președinte PNL a zis, voind să parafrazeze și să pară învățat: „Ne-au recunoscut victoria și au dat Cezarului ce e al Cezarului”. Așadar Ludovic Orban, Cezar – un semidoct mai mereu mahmur și desfăcut la șliț...

*Când ne este greu să ne amintim că ni s-a zis: „În lume necazuri veți avea, dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea [pentru voi]".

*Cumpănașu s-a sucit și vrea președinte. Ca să înțelegeți ce securist veritabil e omul, aduceți-vă aminte cum se sucea și Băsescu. Acum că Băsescu e atât de securist încât o să se sucească și în mormânt, e o altă discuție, dar ideea e aceeași. 

*Prin migrație, să fi vrut oare Bruxellesul să se alieze cu Islamul împotriva SUA? 

*Surse diplomatice ruso-germane anunță că Pactul Hitler-Stalin a fost pus de fapt la cale de șoferii lui Ribbentrop și Molotov.

*Nenorocirile gen Caracal sunt floare la ureche pe lângă cele (conexe și la cel mai înalt nivel) din zona drogurile. Stați pe-aproape...

*Titanul gândirii smucite, Neagu Djuvara (anno Domini 2009): „Biserica Ortodoxă Română ar trebui să se unească cu Roma". 

*Bestiilor, de 30 de ani vă clădiți fericirea pe nenorocirea românilor.

*Suntem o lume nu oarbă ci nebună; vedem prăpastia și ne grăbim spre ea.

*Doamne, dacă nu mă vei mântui, măcar îmi vei da înapoi banii pe uleiul de candelă? 

*Dacă în primul mandat demagogul național a realizat „România lucrului bine făcut", de ce în al doilea mai e nevoie de "România normală"? Adică cum, un lucru bine făcut nu-i un lucru normal?

*Un timp, după 89, s-a putut vota pentru răul cel mai mic. Astăzi nici măcar așa ceva nu mai e posibil.

*Îmi pare a fi evident că, înțelegând amenințarea chineză, SUA caută cu disperare, mai ales cu argumente religioase, un front comun cu Europa și Rusia. Mă întreb doar dacă nu e cumva prea târziu ca un asemenea front să mai fie posibil pe temeiul și în scopul despre care vorbesc.

*La Rahova Dragnea are program zilnic de citit Protocoalele secrete într-un picior.

*Aud tot mai des și mai agasant că românii au conducătorii pe care-i merită, pentru că ei i-au ales. Oare e chiar așa greu de înțeles că democrația noastră securist-comunistă n-a fost și nu e decât o farsă sinistră? Și totuși, să mergi la vot la alegerile prezidențiale și după 30 de ani de batjocură republicană începe să fie deja prea mult și pentru cel mai neinformat alegător.