ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Doi neisprăviți cu pretenții de cercetători la CNSAS (unealtă pe față a noii Securități) au inventat o calomnie maximă: de vină pentru ororile "Fenomenului Pitești” ar fi victimele înseși. Calomnia (deloc exclus să fi fost comandată) a fost preluată de doi agenți ai propagandei neo-marxiste franco-germane: așa zisul jurnalist William Totok – un personaj tulbure, etnic german născut în România și emigrat în Germania în 1987 (sic!) – și Radio France Internationale (post public francez). Un Protest ulterior pe tema în cauză a pus în general lucrurile la punct, în rest însă părându-mi-se că autorii și-au ales astfel cuvintele încât să nu tulbure cu nimic numita frăție franco-germană. 

*Politicienii și securiștii au devalizat țara de sute de miliarde de euro plătind taxă de protecție unei Magistraturi corupte până în măduva oaselor și unei Prese care a plătit taxe, impozite și penalități numai când și dacă a vrut (în 2010 numai ProTv datora aproape 200 de milioane de euro). 

*Există destule date că serviciile dețin un rol decisiv în stabilirea rezultatului alegerilor. Și totuși, niciun partid nu protestează credibil în fața acestei situații incredibile. Să nu fie aceasta, oare, încă o dovadă că democrația de la noi e doar o farsă cinică la care asistăm de trei decenii din partea acelorași partide și aceleiași Securități?

*Din zeci de cauze, Rusia de azi nu poate fi, desigur, o alternativă la UE și NATO (altminteri cu destule probleme și ele). În rest, procesele de intenție făcute de toți trepădușii celor care îndrăznesc să le mai spună și vesticilor ce merită nu sunt decât semnul unei slugărnicii stupide.

*Apropo, ce mi-a adus mie – strict mie – NATO? Între altele batjocura de 300 de euro pensie militară stabilită de securiștii MApN pe baza unor reglementări pe care n-am avut dreptul să le consult, fiind clasificate după "standarde NATO". Integrarea europeană? Între altele batjocura CEDO că nu-i nicio problemă cu batjocura cealaltă.

*Traducerea corectă a versetului de la Matei 6, 25 (care redă un cuvânt al Domnului Iisus Hristos) este "Nu vă îngrijorați pentru sufletul vostru ce veți mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veți îmbrăca..." – iar nu "Nu vă îngrijiți...". Pentru că, în cazul dat, a ne îngriji de acelea e firesc, nefiresc fiind numai să ne îngrijorăm pentru ele (ÎPS Bartolomeu Anania).

*Cei care (uneori parcă interesați) cer ca nazismul să nu fie comparat cu comunismul ar trebui să ceară mai întâi un Nuremberg și pentru comunism. Probabil că numai acolo vom putea înțelege cel mai bine dacă și de ce cele două orori nu sunt comparabile. 

*Trăim timpuri în care multora ne e deja teamă să spunem răului pe nume. Adus de cei ce ne batjocoresc istoria, credința și tradițiile, de cei dintre noi și din străini care ne împilează țara. Împotriva tuturor perversiunilor și anormalității exhibate public și în programele școlare. Mărturisitorii adevărului vor rămâne tot mai puțini, și posibil să nu reușească să învingă răul tot mai copleșitor. Ei își vor fi făcut însă datoria pe care cu toții o avem: să ne apărăm țara chiar și numai cu cuvântul. Acestora Dumnezeu nu le va trece cu vederea curajul mărturisirii și fapta bună. Pentru că dacă i-ar trece cu vederea, Dumnezeu ar fi nedrept – și nu este. Iar ce se va întâmpla mai departe, nu va mai fi treaba lor, ci tot a bunului Dumnezeu. Care, tot El, va rândui apoi și un timp al căinței pentru cei ce-am fost lași.

*De la 1 ianuarie pensionarii republicani vor avea gratuitate la mersul pe jos.

*CNCD-ul condus de Csaba Asztalos continuă să amendeze în serie ziariștii români care îndrăznesc să spună că FDGR-ul lui Iohannis este succesorul unei foste organizații naziste – GEG (calitate pe care însuși FDGR a revendicat-o ca să pună mâna pe imobile de miliarde de euro). "Strigă Iancu-n toiul nopții/ Să nu vă jucați cu moții!/ Nu știți voi cât pot să-ndure/ Și pun mâna pe secure"