ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Din biletele vândute pentru vizitarea Peleșului, Ministerul Culturii a încasat din 2007 și până azi 13,5 milioane de euro. Deși prin Contractul de închiriere cu Casa Regală avea obligația să execute lucrări de restaurare, Ministerul a refuzat s-o facă. Din această cauză Castelul a ajuns într-o stare de degradare îngrijorătoare. Toate acestea indică o tentativă fără precedent de distrugere a Leagănului Dinastiei Române.

* Numai în rugăciunea adevărată putem stăvili avalanșa, adesea chinuitoare, a gândurilor deșarte și fără nicio noimă.

*Dacă nici la prezidențiale PSD nu-și va pune la punct un sistem de numărare paralelă a voturilor, atunci toată lumea va putea înțelege, în sfârșit, ce e de înțeles.

*De aproape 20 de ani mă uit în jur și nu mai văd un singur fost camarad de la Alianța Civică. Suflete moarte, conștiințe capitularde...

*Parlamentul European a votat azi o rezoluție de condamnare a Pactului Ribbentrop-Molotov. Bravo, domnilor, niciodată nu-i târziu! Poate în sesiunea viitoare veți condamna și Marea invazie mongolă de la 1227. Era să uit, Sovietul Suprem al URSS a denunțat și el numitul Pact în urmă cu fix 30 de ani.

*Nu-i așa că Papa, deși "infailibil", mai greșește și el (căci „nu e om care să nu greșească")? Întreb pentru că aș vrea să fiu și eu Papă, că și eu mai greșesc.

*După condamnarea lui Dragnea corupția din România s-a călugărit și meditează gratuit elevii din Sibiu.

Ana Birchall a refuzat cu obstinație să răspundă colegilor din CSM dacă a primit deja de la Washington o "foaie de parcurs scrisă", nefăcută publică. Însă faptele ei, în special încercarea disperată de a desființa SIIJ, ne spune că răspunsul ar putea să fie afirmativ.

*Să-i ia naiba cumătră pe chinejii ăștia cu Huaweiul lor cu tot, că nici găinile nu mai cad cloșcă din cauza lui...

*„Cine face semnul Crucii trebuie să fie pregătit să poarte Crucea" (Părintele Arsenie Boca). 

*Decât atâta cheltuială cu alegerile eu zic ca președintele să fie numit prin Ordin al directorului STS.

*Securiștii de la CNSAS fac ce știu ei mai bine: mint cu nerușinare. Prima oară mi-au zis că nu-mi pot da niște acte privindu-l pe Cioloș pentru că nu port fes. Acum, în instanță, s-au sucit și pretind că actele ar fi clasificate. Va continua. 

*Kovesi Procuror EU? Repet, Bruxellesul nu e Europa ci o agentură neo-marxistă. Justiția din țară trebuie să-și continue procedurile în dosarul numitei. Fără complexe și denunțând orice presiuni. Pentru că rușinos nu e să fim sfidati în birourile Bruxellesului ci umiliți în propriile noastre instanțe. În sfârșit, cred că trebuie să fii un român puțin smintit să crezi că Bruxellesul, controlat zdrobitor de nemți, ți-a vrut binele punând-o unde-a pus-o pe unealta Kovesi. Uităm așa ușor că Merkel e cea care a anulat votul a 7,4 milioane de români pentru o altă unealtă? Sau că, chiar de 1 Decembrie 1918, televiziunea ei publică ne-a aruncat în obraz mizeria că în urmă cu 100 de ani România „a anexat Transilvania, o parte din Ungaria”?

*De fiecare dată când vituperează împotriva prezenței militare americane în România, Kremlinul ar face bine să nu uite că, sfidând comunitatea internațională, are el însuși o prezență militară, sovietică, în Basarabia românească. Apropo, să ne gândim cum ar fi fost tratate aceste lucruri dacă în fruntea statului român s-ar fi aflat Regele Mihai și nu cei patru pretinși președinți.

*Altădată monarhiști vocali, domnii Antonescu și Tăriceanu au cam schimbat vorba și-s cam pițigăiați. Te pomenești că i-a castrat Securitatea și pe ăștia...

*Să vezi și să nu crezi, lucru rarisim pe la noi, o instituție publică (Primăria Sectorului 6 – condusă de primarul PSD-ist Gabriel Mutu) și-a sancționat disciplinar două  angajate ca urmare a unei sesizări pe care i-am adresat-o cu privire la „comportamentul lipsit de respect, bună-credință, corectitudine și amabilitate” al acestora. Mai exact, într-una din zile am sunat la Primărie interesat de o informație cu caracter public, iar respectivele – după ce m-au plimbat îndelung între niște birouri la care pasămite nu răspundea nimeni (deh, sezonul vacanțelor...), și după ce m-au tratat și cu niște formulări mai mult decât necuviincioase – au refuzat (deplin firesc) și să-și decline identitatea.

*Am scris recent pe pagina de facebook: „Sper să nu rămân cu lista goală, dar să te pregătești să mai votezi la prezidențiale și după 30 de ani de batjocură securistă trebuie să fii, totuși, și puțin ingenuu, și puțin masochist. Și să-ți cam meriți puțin și soarta.”