ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*În urmă cu puține zile prim-ministrul Orban a incriminat alegerea unui socialist la Primăria Chișinău iar după aceea președintele Iohannis demiterea Guvernului Sandu. Ambii au avertizat cu răcirea relațiilor cu Chișinăul. Toate acestea fără să indice ce este incriminabil din punct de vedere democratic, constituțional și legal în cele petrecute peste Prut. Poate să fie cineva atât de îngust la minte să nu înțeleagă că asemenea atitudini generează ostilitate în Republica Moldova față de România? Că cei doi fac ce fac nu mă miră câtuși de puțin. Dar chiar nu se găsește nimeni pe aici să le spună ce trebuie?

*D-l Iohannis tinde să facă din PNL unealta umorilor sale tot mai dubioase și să inculpe neapărat Jandarmeria pentru 10 august 2018. Fără să înțeleagă că există limite peste care nu se poate trece atunci când vine vorba de instituții garante ale unității și stabilității statale. Se vede că președintele trece cu vederea și acum, ca și în acele zile acelea, atenționarea făcută de Custodele Coroanei în Mesajul din 13 octombrie 2018, inclusiv în sensul că cele întâmplate în Piața Victoriei "au afectat unitatea națională și reputația noastră internațională."

*Turul doi vine de la faptul că avem doi candidați prezidențiali? Întreb pentru că tur mai înseamnă și cur.

*D-l Iohannis a depus 2,3 milioane de semnături și a primit 3,4 milioane de voturi. Adică vrea să ne zică, și noi să-l credem, că 70% din cei care l-au votat au semnat și în listele lui de susținători. Și totuși, lucrurile acestea nu au cum să rămână așa, chiar dacă republica noastră moștenită de la Stalin ar fi să se prăbușească sub propria-i murdărie: minciună, hoție ș.cl.

*"Fără plată nu va rămâne nici cel ce va fi zis chiar și numai o singură dată în gândul său: <Doamne, ajută!>" (Părintele Arsenie Papacioc). 

*De săptămâna trecută, cu treburi prin județe din est, știu de la firul ierbii: d-na Viorica e sabotată de baronii locali; ceea ce mi se pare un lucru care-i face cinste. 

*Mâine va fi prima oară când SRI se va vedea nevoit să-și deconspire niște agenți – moderatorii "dezbaterii" SNSPA (agentură SRI). Agenți care sunt convins că vor face tot ce vor putea ca d-l Iohannis să fie scos din impasul refuzului dezbaterii cu d-na Viorica.

*Să nu tăiem punțile dintre noi din cauza politicienilor – ceea ce unii dintre ei și-ar dori foarte tare. 

*Gabriel Andreescu face lucruri bune (atunci când, se înțelege, nu face dintr-alealalte). Un recent text al său din Observator cultural i-a pus binișor cu botul pe labe pe deplorabilii negaționiști ai Fenomenului Pitești, Demetriade și Hodor. Dimpreună cu Casa lor de avocatură eiusdem farinae Michael Shafir & Alexandru Florian.

*O Românie profund divizată, la cumpăna dintre ani, de o bătălie "republicană" surdă și absurdă. O Românie ce pare incapabilă măcar să-și imagineze alternativa regală – a consensului senin, a echilibrului și stabilității.

*Agitatoarea #rezist Oana Pellea a ajuns să compare ascensiunea d-nei Viorica cu cea a lui Hitler (dar și pe Trump cu Ceaușescu). Oare cât de necinstită intelectual și de flămândă trebuie să fii ca să scrii așa ceva?

*N-au existat după 89 ambasadori ai SUA la București care să fi generat mai multă antipatie decât ultimii doi, socialiștii Gitenstein și Klemm. Mai ales primul a atins cote greu egalabile ale corupției și ingerințelor ilegitime în guvernare și justiție. Iar azi încă îl avem la post pe d-l Klemm, deși au trecut nu mai puțin de patru ani de administrație republicană la Casa Albă. Ceea ce ridică inclusiv întrebarea dacă e doar o întâmplare că acest mandat se va încheia fix după prezidențialele în curs, având o miză cu totul specială. Apropo, zilele trecute d-l ambasador i-a cerut ministrului Justiției "restabilirea capacității parchetelor" de a combate criminalitatea de toate tipurile. Așadar restabilirea Republicii procurorilor... În sfârșit, o veste bună ar fi că chiar în cursul zile de azi Senatul american urmează să voteze pentru numirea lui Adrian Zuckerman ca ambasador în România.

*Ce nu înțeleg unioniștii de la București și Chișinău, VIP-urile cu morgă cât casa, e că reîntregirea nu e posibilă având președinți la București. România Mare a fost și va rămâne operă a Regalității, iar nu a unor trepăduși vremelnici.

*"Harul Domnului nostru Iisus Hristos și dragostea lui Dumnezeu Tatăl și împărtășirea Sfântului Duh să fie cu noi cu toți!"