ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conturile bancare pentru campanii electorale ale partidelor, candidaților independenți sau ai minorităților naționale nu vor fi supuse executării, potrivit unui proiect de lege inițiat de trei senatori PSD și adoptat luni de plenul Senatului.

"Conturile bancare pentru campania electorală (…) au statut de afectațiune specială și nu sunt supuse executării", prevede unul dintre amendamentele inițiate de Comisia juridică și adoptate în plen.

De asemenea, proiectul mai prevede ca partidele politice să își poată închiria spațiile aflate în patrimoniu propriu, dar "fără a aduce atingere moralei publice, ordinii sau imaginii partidului politic". În momentul de față, partidele își pot închiria spațiile doar pentru conferințe sau acțiuni social culturale și pentru organizarea birourilor parlamentare.

Proiectul de lege, inițiat de senatorii social-democrați Nicolae Moga, Șerban Nicolae și Florea Voinea, a fost adoptat cu 105 voturi "pentru", trei "împotrivă" și șase abțineri, Senatul fiind prima cameră sesizată, potrivit Mediafax.