ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul Social Democrat (PSD) ar acumula cele mai multe voturi la alegerile europarlamentare din luna mai, relevă un sondaj realizat între cititorii siteului ActiveNews.ro.

Astfel, conform datelor, PSD a strâns 23% din preferințele votanților, urmat la mică distanță de coaliția USR-PLUS, cu 22%. Pe locul trei se află opțiunea „Nu voi vota”, care a fost bifată de 9% de cititori.


Abia pe locul patru se află Partidul Național Liberal (PNL), cu 8%. 7% dintre votanți nu s-au regăsit în niciuna dintre opțiunile propuse și au ales „Alt partid”, fiind pe locul 5 în ierarhie.

Pe șase apare Alternativa Dreaptă, cu 6% din voturi. Abia pe 7 apare primul independent: Peter Costea a strâns 5% dintre voturile cititorilor, același procent fiind și în dreptul unionistului George Simion. 5% a mai strâns și partidul ALDE, restul fiind sub acest prag.

De precizat este că în momentul în care sondajul a fost distribuit de către un alt site de știri pe pagina sa a coincis cu creșterea exponențială a preferințelor pentru USR-PLUS, care până atunci se învârtea în jurul procentului de 1%.  

Sondajul s-a desfășurat pe perioada a 46 de zile, între 9 februarie și 27 martie, înregistrându-se 15.093 de voturi.