ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PSD ar obține 43% dintre voturile electoratului, relevă un sondaj realizat în luna noiembrie de către Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS), în scădere cu 2,5% față de aceeași perioadă a anului trecut, când a câștigat alegerile.

Pe locul doi în opțiunile electoratului se află PNL, care a ajuns la 27%, o creștere de șapte procente față de acum un an. Pe locul trei se situează ALDE, care a ajuns la 9%, o creștere de 3% față de perioada de referință.

O creștere a înregistrat și PMP, care a ajuns, într-un an, de la 5 la 6%.

Față de acum un an, USR s-a prăbușit de la 9% la 5%, fiind la limita intrării în Parlament dacă mâine s-ar organiza alegeri parlamentare.

UDMR a rămas la 6%, în timp ce alte partide și indepedenții ar împărți egal cele 4 procente rămase. Dorel Abraham, șeful CURS, a precizat că sondajul nu a fost comandat de vreun partid politic, ci de o altă entitate.

„Au fost și alte întrebări în sondaj. Au fost întrebările standard, cele politice. Au mai fost și alte întrebări, dar nu pot să dau mai multe informații. Cred că au fost peste 30 de întrebări. Sondajul s-a derulat în prima parte a lunii noiembrie, timp de 10-12 zile, și a fost făcut pe teren, față în față, la domiciliul subiecților. În ceea ce privește beneficiarul, tot ce pot să vă spun este că nu a fost niciun partid politic beneficiar. Deci nu a fost niciun partid politic sau politician beneficiarul”, a spus miercuri, pentru EVZ, Dorel Abraham, președintele Consiliu de Administrație al CURS.