ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou sondaj de opinie demonstrează clar că indiferent de opțiunile lor politice, românii sunt împotriva căsătoriilor între persoane de același sex.
 
Astfel, potrivit unui sondaj de tip omnibus realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS în perioada 23 iunie - 1 iulie și citat de Știripesurse, scorurile pe electoratul fiecărui partid arată în felul următor:

PSD - 96,1% dintre votanți sunt împotriva căsătoriilor între persoane de același sex

PNL - 84,3% dintre votanți sunt împotrivă

USR - 68,9% dintre votanți sunt împotrivă

ALDE - 86,7% dintre votanți sunt împotrivă

PMP - 88% dintre votanți sunt împotrivă

Mișcarea România Împreună - 85,3% dintre votanți sunt împotriva mariajelor homosexuale

De asemenea, 88,2% dintre votanții Pro România, 90,6% dintre votanții UDMR sau dintre cei care au declarat că votează cu „un alt partid” se opun legalizării căsătoriilor între persoanele de același sex. Partidul domnului Cioloș, MÎR, s-a lansat cu o platformă pro-homosexualitate, așa cum ActiveNews a arătat, aici. De asemenea, președintele partidului Pro România, Victor Ponta, s-a declarat „cel mai mare adversar al Referendumului pentru Familie”.  Conducerea USR se opune și ea inițiativei cetățenești care ar prezerva căsătoria drept uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Studiul CURS de tip Omnibus a avut loc în perioada 23 iunie - 1 iulie, cu interviuri realizate la domiciliul celor intervievați. De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3% în la un nivel de încredere de 95%.