Un nou sondaj de opinie demonstrează clar că indiferent de opțiunile lor politice, românii sunt împotriva căsătoriilor între persoane de același sex.
 
Astfel, potrivit unui sondaj de tip omnibus realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS în perioada 23 iunie - 1 iulie și citat de Știripesurse, scorurile pe electoratul fiecărui partid arată în felul următor:

PSD - 96,1% dintre votanți sunt împotriva căsătoriilor între persoane de același sex

PNL - 84,3% dintre votanți sunt împotrivă

USR - 68,9% dintre votanți sunt împotrivă

ALDE - 86,7% dintre votanți sunt împotrivă

PMP - 88% dintre votanți sunt împotrivă

Mișcarea România Împreună - 85,3% dintre votanți sunt împotriva mariajelor homosexuale

De asemenea, 88,2% dintre votanții Pro România, 90,6% dintre votanții UDMR sau dintre cei care au declarat că votează cu „un alt partid” se opun legalizării căsătoriilor între persoanele de același sex. Partidul domnului Cioloș, MÎR, s-a lansat cu o platformă pro-homosexualitate, așa cum ActiveNews a arătat, aici. De asemenea, președintele partidului Pro România, Victor Ponta, s-a declarat „cel mai mare adversar al Referendumului pentru Familie”.  Conducerea USR se opune și ea inițiativei cetățenești care ar prezerva căsătoria drept uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Studiul CURS de tip Omnibus a avut loc în perioada 23 iunie - 1 iulie, cu interviuri realizate la domiciliul celor intervievați. De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3% în la un nivel de încredere de 95%.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews