ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A scăzut încrederea românilor în preşedintele Klaus Iohannis. Un sondaj INSCOP arată că şeful statului pierde teren şi este pe un trend descendent.
 
Astfel, 61 la sută dintre cei care au răspuns studiului mai au încredere în preşedinte, un procent în scădere cu aproape 4% faţă de luna aprilie. Asta în condiţiile în care au trecut doar şapte luni de la alegeri. Şeful statului rămâne însă în fruntea clasamentului, urmat de guvernatorul BNR Mugur Isărescu, de George Maior şi de premierul Victor Ponta.

De la 65 la sută cu cât era cotat preşedintele Klaus Iohannis la capitolul încredere în luna aprilie, acum şeful statului a ajuns la 61, 6 la sută, potrivit b1.ro.

Pe locul al patrulea se situează premierul Victor Ponta cu 21,7%, în scădere faţă de aprilie când înregistra 24,4%. 

Doar 17, 4 la sută dintre dintre cei care au răspuns sondajului il preferă pe vicepremierul Gabriel Oprea, într-o perioadă în care acesta a fost şeful interimar al Guvernului. 

Sondajul a fost realizat în perioada 09-14 iulie 2015, volumul eșantionului a fost de 1075 persoane, iar eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.