ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un sondaj realizat în București la comanda Alianței Noastre România arată că majoritatea locuitorilor din Capitală nu s-au hotărât cu cine votează.

Dintre cei care au o opțiune clară, peste 48,5%, ar vota cu Partidul Social Democrat (PSD), relevă cercetarea. Următoarea preferință în opțiunile electoratului este PNL, cu 14,8%, iar partidul lui Nicușor Dan are 13,1%.

Partidul lui Traian Băsescu, PMP, are 7,8% din voturile electoratului bucureștean, fiind în apropierea ALDE, cu 7,3%.

Alianța Noastră România, partidul lui Marian Munteanu, este la 4,7%, iar PRU ar avea 1,2%. Conform Hotărârii Guvernului nr. 634/2016, alegerile parlamentare vor avea loc în data de 11 decembrie 2016.

Potrivit calendarului electoral stabilit prin Hotărârea Guvernului nr. 635/2016, campania electorală pentru acest scrutin se va desfășura în perioada 11 noiembrie – 10 decembrie.

Suma totală alocată de Guvern pentru buna organizare a alegerilor parlamentare este de 227,7 milioane lei, fondurile necesare fiind prevăzute, pe categorii de cheltuieli, în bugetele Ministerului Afacerilor Interne (MAI), MAE, AEP, Serviciului Român de Telecomunicații (STS), Institutului Național de Statistică (INS).