Plecarea în eternitate a Regelui Mihai I al României pare să fi trezit dorința societății de a se reconecta la traseul curmat violent de către tancurile sovietice în 1947.

Zecile de mii de români care au participat, într-un fel sau altul, la funeraliile suveranului au transmis un mesaj puternic de apreciere față de Coroana României.

În consecință, ActiveNews a inițiat un sondaj de opinie prin care a cerut cititorilor să se pronunțe asupra oportunității revenirii la monarhie.

Răspunsul este în proporție zdrobitoare, favorabil monarhiei. 


Astfel, 65% dintre cititorii care au votat se pronunță în favoarea revenirii la forma de Guvernământ de dinainte de 1947.

Dintre aceștia, 40% doresc un Rege care să provină din actuala Casa Regală, 16% doresc un monarh provenit dintr-o familie domnitoare românească, iar 9% doresc un Rege dintr-o Casă Regală străină a Europei.

34% dintre cititori se pronunță pentru păstrarea Republicii. Au votat 7640 de cititori în 14 zile. De la instaurarea Republicii, în 1947, liderii României au fost: Gheorghe Gheorghiu-Dej (premier), Nicolae Ceaușescu (premier și apoi primul președinte), Ion Iliescu, Traian Băsescu, Emil Constantinescu și Klaus Iohannis.
 

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews