ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Plecarea în eternitate a Regelui Mihai I al României pare să fi trezit dorința societății de a se reconecta la traseul curmat violent de către tancurile sovietice în 1947.

Zecile de mii de români care au participat, într-un fel sau altul, la funeraliile suveranului au transmis un mesaj puternic de apreciere față de Coroana României.

În consecință, ActiveNews a inițiat un sondaj de opinie prin care a cerut cititorilor să se pronunțe asupra oportunității revenirii la monarhie.

Răspunsul este în proporție zdrobitoare, favorabil monarhiei. 


Astfel, 65% dintre cititorii care au votat se pronunță în favoarea revenirii la forma de Guvernământ de dinainte de 1947.

Dintre aceștia, 40% doresc un Rege care să provină din actuala Casa Regală, 16% doresc un monarh provenit dintr-o familie domnitoare românească, iar 9% doresc un Rege dintr-o Casă Regală străină a Europei.

34% dintre cititori se pronunță pentru păstrarea Republicii. Au votat 7640 de cititori în 14 zile. De la instaurarea Republicii, în 1947, liderii României au fost: Gheorghe Gheorghiu-Dej (premier), Nicolae Ceaușescu (premier și apoi primul președinte), Ion Iliescu, Traian Băsescu, Emil Constantinescu și Klaus Iohannis.