ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE Magistrații Tribunalului București au decis duminică arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, acuzat de procurorii DNA de luare de mită.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de DNA, în noaptea de sâmbătă spre duminică, fiind acuzat că ar fi luat 25.000 de euro mită de la patru denunţători.


UPDATE O parte din banii primiți ca mită în dosarul primarului Capitalei Sorin Oprescu ar fi ajuns la o fostă jurnalistă, potrivit unor surse. De asemenea, potrivit acelorași surse, banii ar fi fost recuperați.

Procurorii DNA efectuează duminică percheziții, în prezența primarului Oprescu, la locuința sa de la Ciolpani. Edilul urmează să fie dus la PMB.
 
Procurorii efectuează percheziții la Primăria Capitalei, Administrația Cimitirelor și Centrul Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, în dosarul în care a fost reținut Sorin Oprescu. De asemenea, anchetatorii fac percheziții și la domiciliul altor persoane.
 
 „În  perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a înfiinţat în administraţia locală din Municipiului Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuia să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului Bucureşti", se arată în ordonanţa de reţinere a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), potrivit Mediafax.

"Concret, membrii grupului, persoane cu funcţii de conducere din cadrul a două instituţii publice din subordinea Primarului Municipiului Bucureşti facilitau câştigarea contractului, vorbeau cu angajaţii din subordine să accepte documentaţia de atribuire, precum şi să aprobe şi dispună efectuarea plăţii facturilor emise de firmele respective, foarte repede faţă de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcţii de conducere în aparatul Primarului Municipiului Bucureşti, precum şi pentru Primar", arată anchetatorii.

Conform procurorilor, în baza în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful unei instituţii publice din subordinea Primăriei şi o persoană de încredere a primarului, Sorin Oprescu ar fi primit de la primul 25.000 euro din 60.000 euro pretinşi de cei doi de la patru denunţători pentru primarul Capitalei. Acesta va fi dus, duminică, la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.