Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei, va rămâne  în arest preventiv, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, a decis miercuri Tribunalul Bucureşti.

Astfel, judecătorii i-au respins lui Oprescu cererea de înlocuire a arestului cu o măsură mai ușoară, control judiciar sau arest la domiciliu.

Decizia nu este însă definitivă, iar Oprescu poate face contestație.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost supus unor investigații amănunțite.

Sorin Oprescu este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro.

Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului edilului-șef al Capitalei.

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.