ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sorin Ovidiu Vântu continuă aventura sa în lumea virtuală. Fostul patron al Realitatea TV a abordat recent, într-un clip postat pe facebook, problema puterii într-un stat.
 
SOV susține că în România, ca și în lume, cei din spatele cortinei sunt cei care dețin puterea reală, iar jocul electoral este de fațadă. 
 
"În spatele acestei puteri formale este puterea informală: președintele este pus de un grup financiar, politicienii sunt puși de grupuri financiare, premierii și miniștrii sunt puși de grupuri financiare, inclusiv procurori, șefi de servicii. În țările așa zis democratice, începând cu America, (ei) sunt puși în funcție de aceste puteri informale.

În toată lumea asta există așa ceva. Nu există excepții. America este condusă de familii evreiești super-bogate și vechi familii care au debarcat acolo cu celebrul vas...Numesc președinți, numesc politicieni, chestia cu democrația e pentru pulime, pentru prostime...Prostimea merge la vot și iese domnul Obama. Știți cât costă o campanie electorala în America? E vorba de miliarde. Dacă în România, campania pentru președinte a ajuns să coste câteva sute de milioane, închipuiți-vă ce e în America. De unde banii ăștia? De la marile grupuri, marile familii. Germania la fel: vechi familii de industriași germani stau în spatele oricărei decizii luate la nivel politic. Și în România era o putere informală alcătuită din niște grupuri. Grupuri formate din oameni cu bani, oameni puternici. În România, ca și în alte state care au devenit colonii ale marilor puteri, puterea informală a fost preluată de servicii. Oamenii care dețineau acest tip de putere fiind arestați sau decapitați. Astăzi suntem conduși de peste Ocean prin intermediul unui serviciu de informații interne", afirmă SOV.