ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Omul de afaceri, Sorin Ovidiu Vântu, a anunțat că va da drumul unui „Club de Business și Politică SOV”, care va fi inițiat pe 14 septembrie.

Conform acestuia, acest club se dorește a fi unul de elită, care va educa o nouă elită românească, deoarece, în opinia sa, mulți dintre cei care formează actuala clasă politică sunt „educație de colonialiști”, iar „o elită construită de către colonialiști este cel mai mare dușman al propriului popor”.

SOV spune că acest club se adresează unei „mase uriașe de oameni, care să-și aleagă elitele și aceste elite să-și aleagă viitorii conducători ai României. Oameni școlarizați de români pentru români”.  Printre modulele ce se vor studia în acest club, SOV menționează „sociologia, logica, psihologia, carisma”.

Clubul lui SOV urmează să finanțeze idei de afaceri, cu sume cuprinse între 300.000 și 1.000.000 de euro. Pentru cei care absolvă aceste cursuri, SOV urmează să le finanțeze partidele politice care să preia puterea în 2024.

SOV spune că „nu se poate bussines la nivel înalt fără să știi politică și invers”.

De asemenea, SOV a făcut o ofertă Guvernului: aceea de a dona 250 de milioane de euro Guvernului, dar cu condiția de a i se rejudeca toate dosarele.

La finalul anului, judecătorii au stabilit că SOV trebuie să execute o pedeapsa de 11 ani de închisoare, după ce magistrații au contopit mai multe condamnări primite de acesta în ultimii ani, cele mai mediatizate fiind sentința de 8 ani de închisoare din dosarul căderii Fondului National de Investiții sau sentința de 10 ani de închisoare din dosarul Petromservice.

Vântu mai avea doua condamnări definitive, în dosarul privind șantajarea fostului deputat PSD, Sebastian Ghiță si, respectiv, cel privind favorizarea fostului director Gelsor, Nicolae Popa.

Vântu a fost eliberat recent condiționat. SOV a susținut întotdeauna că este nevinovat și că a fost condamnat politic de regimul Băsescu.