ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sorin Ovidiu Vântu, fost patron al postului Realitatea TV,  scrie că România trebuie să aibă relații bune cu Israelul, dat fiind că israelienii sunt un popor care are o mare influență în lumii.

De asemenea, acesta spune că România ar putea fi mediator între Israel și lumea arabă, dar numai cu condiția ca țara noastră să aibă „un șef”.

„Cea mai importantă parte a presei care contestă la nivel mondial se află sub influența evreilor. Majoritatea formatorilor de opinie la nivel mondial sunt evrei. Peste 75% din sistemul financiar bancar este controlat de evrei.


Sunt doar trei argumente dintre multe altele pentru care România ar trebui să fie fericită în a avea o relație privilegiată cu Israelul. O eventuală calitate de mediator între lumea arabă și Israel, pe care România chipurile o are, este o glumă. Asta a fost valabil pe timpul când țara noastră avea un șef. Cu toate păcatele lui, Ceaușescu a avut o politică externă excepțională. Astăzi diplomația românească n-are nicio direcție.

"Dați-mi o politică internă bună și vă dau o politică externă pe măsură”. Așa suna, cu aproximație, ceea ce le cerea uriașul diplomat român, Nicolae Titulescu, guvernanților de la București din acea perioadă. Ce-ar putea face astăzi diplomatul român? Pe cine mai reprezintă el? Cine comandă politica externă a României? Care sunt angajamentele pe care un diplomat și le poate lua în fața omologilor lui din străinătate?

Chiar dacă decizia mutării ambasadei române la Ierusalim, luată de Dragnea, mi se pare oportună, modul în care a luat-o, prin eliminarea din circuitul decizional a responsabilului constituțional în materie de politică externă, adică a Președinției României, seamănă a dracului de bine cu o lovitură de stat în derulare sau cu o lovitură de palat finalizată. Ce comunică diplomația română peste hotare?”, a scris SOV pe blogul său.