ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


La început de an, Sorin Ovidiu Vîntu trece în revistă câteva dintre postările de pe blogul personal în 2015, în care a făcut afirmații ce i s-au confirmat pe parcursul anului trecut.
 
"Pe tot parcursul anului care s-a scurs, m-am simțit obligat să vă dezvălui lucruri pe care voi nu le știați și pe care, după ce le-ați citit, le-ați considerat simple alegații generate de o stare de frustrare sau de dorința de a mai fi băgat în seamă de actorii publici ai societății românești, nebănuind nicio clipă imensul dispreț pe care în realitate îl nutresc pentru majoritatea zdrobitoare a lor, fie ei politicieni, ziariști, sindicaliști sau vorbitori în numele ticăloșilor, plimbați ca niște trepăduși prin canalele Dickensiene ale televiziunilor de știri. (Sper ca domnul Pleșu să nu mă sancționeze cu aceeași duritate pe care a manifestat-o în cazul lui Dan Puric, pentru citarea scriitorului. Spre deosebire de acesta, eu recunosc onest faptul că nu am apucat să dezvolt „raporturi comerciale consistente” cu Dickens, urmare a decesului său prematur.)

Dat fiind faptul că am ales să rămân în România, simt aceeași nevoie ca și voi, a unei schimbări reale în modul în care trăiesc aici. Într-o țară cu oameni nefericiți, nu ai cum să te bucuri de rezultatele muncii tale, nu ai cu cine să-ți împărtășeșeti triumful, simțind în permanență ura celor mulți care te consideră unul dintre vinovații pentru nefericirea lor. Acesta este motivul pentru care v-am făcut aceste dezvăluiri. Doar când am pus reflectoarele pe ei, voi ați putut vedea foșgăiala guzganilor de toate culorile, care, sub protecția întunericului, v-au pervertit destinele, v-au întunecat viața și v-au făcut să vă pierdeți respectul de sine", scrie Sorin Ovidiu Vîntu pe blogul său.

Pe 31 octombrie 2014, SOV publica pe acest blog, sub titlul „Structura de putere”,  modul în care "coldea și maior au infestat toate instituțiile, atât cele de stat, cât și cele private, cu ofițeri acoperiți ai S.R.I, asigurându-și astfel controlul întregii țări." O structură de putere nelegitimă, controlând în mod discreționar și abuziv puterea politică, juridică, administrativă, presa, mediul de afaceri.  "Afirmațiile pe care le-am făcut în acel material au fost confirmate 100% pe tot parcursul anului 2015 de către puținii jurnaliști independenți, de politicieni, procurori și chiar de către unul dintre șefii acestei structuri de putere.
 
Dezvăluirile șocante făcute de aceștia ne arată o realitate și mai dură decât cea pe care am surprins-o în acel material:  sacoșele cu bani furați de la stat pe care coldea le dirija de la Cocoș la Ghiță după mărturiile Elenei Udrea, intervențiile la parchet pentru a-l scăpa de pușcărie pe Ovidiu Tender ale aceluiași coldea, după declarațiile Alinei Bica, intervențiile în instanțe pentru obținerea unor sentințe conforme cu dorințele aceluiași individ, după afirmațiile șefului Direcției Juridice a S.R.I., ne arată că avem practic de-a face cu o rețea de crimă organizată, condusă de coldea și maior, patronată de băsescu, cât a fost președinte, și legitimată de structuri similare din SUA. Plecarea lui băsescu de la putere, a lui maior în America și venirea lui Hellvig peste el la șefia S.R.I., sugerau o iminentă schimbare din funcție a acestui veritabil „Don Ciccio” autohton.
 
Este momentul în care coldea începe să adune date despre finanțarea campaniei electorale a lui Iohannis, încercând să împuște doi iepuri dintr-un foc: Iohannis și Hellvig. În ce măsură a reușit să găsească ceva, încă nu știu, știu doar că obscurul ofițeraș de informații, fără viziune și fără vreun merit, își continuă practicile netulburat de nimeni, conducând România către nicăieri și către niciunde, printre nenumăratele pahare de whiskey consumate zilnic", afirmă SOV în cea mai recentă postare -  "Allons enfants de la patrie".
 
După ce vorbește despre criza economică perpetuată de guvernul Ponta, dar și de noii guvernanți, Sorin Ovidiu Vîntu se adresează direct tinerei generații: "Țara noastră nu se mai poate baza decât pe voi, generația care nu are de pierdut bani, case sau mașini."
 
"Pe data de 13 septembrie 2015, în materialul „Spectacol cu circari și babe”,  v-am semnalat criza economică care deja începuse, precum și tensiunile sociale în creștere, atât în țara noastră, cât și în țările dezvoltate. Tot în acel material vă arătam greșelile pe care Guvernul Ponta le făcea risipind banii în tot felul de proiecțele locale în loc să concentreze capitalurile în două sau trei proiecte majore care să aducă profituri. Credeam că măcar noii guvernanți vor înțelege acest lucru, mai ales în contextul crizei mondiale în care ne aflăm și de care, se pare că dânșii încă nu au luat cunoștință.

Cu instituțiile statului infestate de securiști, cu un Parlament alcătuit din penali sau ticăloși care, nemaiputând să fure prin contracte de la stat (de frica DNA), au decis să-și majoreze lefurile și pensiile, de parcă cineva i-a obligat să se facă parlamentari, cu un Guvern provizoriu, fără vreo viziune sau timp de a o avea, cu șefii celor mai importante partide politice în pragul pușcăriei, cu o societate civilă bicisnică și fără caracter, aflată în ochiul ciclonului financiar, țara noastră nu se mai poate baza decât pe voi, generația care nu are de pierdut bani, case sau mașini.

Din nefericire, vi s-au băgat în cap tot felul de prostii, începând din școală și continuând în mass-media. Cea mai mare tâmpenie se referă la funcția competiției, considerată ca fiind cheia de boltă a evoluției societății și a cetățeanului. Total fals. Doar colaborarea și întrajutorarea asigură dezvoltare, progres, atât pentru voi, cât și pentru societate.

O alta tâmpenie care v-a fost inoculată este aceea că securitatea personală este mai importantă decât libertatea. Libertatea de a-ți decide propria viață, de a putea împărtăși un secret unui prieten. Peste 15-20 de ani, atunci când veți ajunge în poziții importante, un alt neica-nimeni care va fi în locul lui coldea vă va șantaja pentru a-i executa ordinele și, în caz de refuz, securiștii din presă vă vor desfigura, transformându-vă în monștri. Nu mai știu pe unde am citit că cine alege siguranța în detrimentul libertății nu le merită pe niciuna, iar, în final, le va pierde pe amândouă.
 
Anularea legilor Big Brother va trebui să fie o prioritate pentru oricare dintre voi, altfel veți fi toată viața niște slugi ale unui securist tâmp și bețiv care va profita de indiscrețiile pe care le-ați făcut la telefon, pe mail, messenger sau chiar ambiental. Închei aici cu speranța că în anul 2016, numărul puștilor inteligenți îl va depăși pe cel al idioților."

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews