ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a acordat un interviu celor de la B1 TV și a acuzat în termeni duri serviciile de informație din România, afirmând că acum SRI este captiv americanilor și nu mai acționează în interesul românilor.

„Serviciile de informații sunt vitale pentru un stat atâta timp cât acele servicii de informații aparțin statului. În momentul în care serviciul de informații al unui stat este controlat în totalitate de serviciul de informație a altui stat, în acel moment propriul tău serviciu de informații îți este inamic. 

Din nefericire, faptul că domnul Traian Băsescu a decis pentru a lua un mandat în plus să deschidă larg ușile serviciului de informații ofițerilor americani a făcut ca aceste servicii să nu ne mai aparțină.

Unii ofițeri de informații crezând că servesc o cauză nobilă, alții din prostie, alții din arivism s-au lăsat recrutați. Astăzi, SRI nu mai aparține românilor ci americanilor. Fenomenul ăsta nu s-a întâmplat doar în România ci în majoritatea statelor ocupate de americani. Pe banii noștri, noi plătim și alții folosesc. Va dura mult timp să recrutăm aceste servicii de ofițerii recrutați de CIA sau FBI”, a spus SOV.
 
Vântu a mai declarat că „serviciile controlează întreaga țară”, iar proiectul „Ponta-președinte” a fost pus la cale de o aripă a SRI.
 
„SRI controlează, la ora actuală, toată societatea românească, în numele poporului frate, american”, a tunat el.