Soții Iohannis au pierdut în instanță unul dintre imobilele deținute, iar acum Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Sibiu cere Oficiului Județean de Cadastru să-i radieze pe cei doi din cartea funciară.

AJFP a solicitat pe 25 martie 2016 radierea din cartea funciară a dreptului de propietate al soților Iohannis, în cazul imobilului din centrul Sibiului, pierdut în instanță anul trecut.
 
"Prin adresa nr. SBG_DEX 6848 /25.03.2016 Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu a solicitat Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu radierea din cartea funciară a dreptului de propietate al piritilor Bastea Ioan, Johannis Carmen Georgeta și Johannis Klaus Werner care au avut calitatea de cumpărători.", se arată în răspunsul AJFP.

După efectuarea acestor operațiuni, AJFP mai precizează în răspunsul transmis HotNews.ro că urmează să evalueze imobilul și să-l valorifice prin vânzare. Radierea dreptului de proprietate a familiei Iohannis din cartea funciară reprezintă demersul oficial prin care statul intră efectiv în proprietatea imobilului de pe stradă Nicolae Bălcescu din Sibiu.

Demersul AJFP vine la mai bine de cinci luni de la pronunțarea deciziei definitive a Curții de Apel Brașov, prin care Carmen și Klaus Iohannis au pierdut imobilul. În această perioadă, soții Iohannis au conținut să încaseze bani din închirierea imobilului de pe stradă Nicolae Bălcescu, nr. 29 din Sibiu, după cum arată o anchetă din februarie a Rise Project, potrivit stiripesurse.ro.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews