ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Soții Iohannis au pierdut în instanță unul dintre imobilele deținute, iar acum Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Sibiu cere Oficiului Județean de Cadastru să-i radieze pe cei doi din cartea funciară.

AJFP a solicitat pe 25 martie 2016 radierea din cartea funciară a dreptului de propietate al soților Iohannis, în cazul imobilului din centrul Sibiului, pierdut în instanță anul trecut.
 
"Prin adresa nr. SBG_DEX 6848 /25.03.2016 Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu a solicitat Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu radierea din cartea funciară a dreptului de propietate al piritilor Bastea Ioan, Johannis Carmen Georgeta și Johannis Klaus Werner care au avut calitatea de cumpărători.", se arată în răspunsul AJFP.

După efectuarea acestor operațiuni, AJFP mai precizează în răspunsul transmis HotNews.ro că urmează să evalueze imobilul și să-l valorifice prin vânzare. Radierea dreptului de proprietate a familiei Iohannis din cartea funciară reprezintă demersul oficial prin care statul intră efectiv în proprietatea imobilului de pe stradă Nicolae Bălcescu din Sibiu.

Demersul AJFP vine la mai bine de cinci luni de la pronunțarea deciziei definitive a Curții de Apel Brașov, prin care Carmen și Klaus Iohannis au pierdut imobilul. În această perioadă, soții Iohannis au conținut să încaseze bani din închirierea imobilului de pe stradă Nicolae Bălcescu, nr. 29 din Sibiu, după cum arată o anchetă din februarie a Rise Project, potrivit stiripesurse.ro.