Scandalul în care este implicat Victor Ponta, suspectat de spălare de bani, ridică semne de întrebare privind statutul României în Uniunea Europeană, comentează agenția de presă Sputnik, citată de b1.ro.

"Premierul român Victor Ponta a supravieţuit moţiunii de cenzură care viza Guvernul său, pe fondul suspiciunilor de corupţie. Cu toate acestea, acuzaţiile pun sub semnul întrebării aderarea României la UE, generând preocupări privind sistemul politic al ţării", comentează Sputnik.

"Cum era de așteptat, Ponta a supraviețuit moțiunii de cenzură, depusă de grupul de opoziție, cu un număr mult redus de voturi față de cele 278 necesare", adaugă publicația.

"Scandalurile de corupție în curs și acuzațiile de practici ilegale (referitoare la scrutinul prezidenţial desfăşurat în 2014 - n.r) au generat discuții referitoare la statutul României în calitate de stat membru al UE, după aderarea la uniune, împreună cu Bulgaria, în 2007",  mai comentează agenția rusă de presă.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews