ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandalul în care este implicat Victor Ponta, suspectat de spălare de bani, ridică semne de întrebare privind statutul României în Uniunea Europeană, comentează agenția de presă Sputnik, citată de b1.ro.

"Premierul român Victor Ponta a supravieţuit moţiunii de cenzură care viza Guvernul său, pe fondul suspiciunilor de corupţie. Cu toate acestea, acuzaţiile pun sub semnul întrebării aderarea României la UE, generând preocupări privind sistemul politic al ţării", comentează Sputnik.

"Cum era de așteptat, Ponta a supraviețuit moțiunii de cenzură, depusă de grupul de opoziție, cu un număr mult redus de voturi față de cele 278 necesare", adaugă publicația.

"Scandalurile de corupție în curs și acuzațiile de practici ilegale (referitoare la scrutinul prezidenţial desfăşurat în 2014 - n.r) au generat discuții referitoare la statutul României în calitate de stat membru al UE, după aderarea la uniune, împreună cu Bulgaria, în 2007",  mai comentează agenția rusă de presă.