ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Votul din Senat este ultimul hop pe care inițiativa cetățenească de convocare a unui Referendum pentru modificarea Constituției îl mai are de trecut, după ce președintele Iohannis a promulgat Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului.

Siteul știripesurse anunță că a aflat data la care va avea loc Referendumul pentru Căsătorie: în prima săptămâna din septembrie va fi votat în Senatul României proiectul Referendumului pentru definirea Căsătoriei, urmând ca data votului să fie fixată pe 30 septembrie.

În prezent, alineatul (1) al Articolului 48 din Constituție prevede că „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor." În noua formă din inițiativa legislativă, Familia „se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

Pe data de 9 mai 2017, Camera Deputaților a adoptat cu o largă majoritate inițiativa legislativă. De la acel moment. Senatul nu a mai făcut demersurile necesare pentru adoptarea inițiativei, în calitate de cameră decizională.