ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alianța Noastră România, a remis un comunicat de presă semnat de dl. Marian Munteanu, cu privire la
Departamentul pentru Apărare și Siguranță Națională și principalele direcții ale intervențiilor concrete, în cadrul Proiectului de țară al ANR. 

Iată comunicatul primit pe adresa redacței:

"Departamentul pentru Apărare și Siguranță Națională al formațiunii Alianța Noastră România este pregătit să furnizeze un program de soluții și intervenții concrete specifice, în cadrul Proiectului de țară al ANR.


Plecăm de la opțiunea fermă a prezenței active a României în NATO, ca aliat loial, fidel întru totul angajamentelor asumate, membru de încredere al parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii.

Ca țară aflată în flancul european estic al NATO, statul român are responsabilități speciale. Trebuie să acordăm o atenție sporită dezvoltării capacității de apărare, a tuturor instituțiilor care asigură capacitatea noastră militară, ordinea publică și siguranța cetățeanului, mai cu seamă în actualul context internațional, al luptei împotriva terorismului și al altor amenințări care ar putea pune în primejdie pacea și stabilitatea regională și europeană.
În acest context, reabilitarea condiției militarului român este o necesitate obiectivă importantă, fără de care armata și structurile de ordine și siguranță națională nu-și pot îndeplini cu maximă eficiență îndatoririle ce le revin. Pentru aceasta, ANR are deja un program minimal, în șapte puncte, între acestea fiind și asigurarea unui nivel de salarizare motivant pentru corpul soldaților și gradaților profesioniști (SGP) precum și respectarea statutului de drept al veteranilor de război și al rezerviștilor.

ANR va promova, în Parlamentul țării, mai multe propuneri legislative menite a întări Forțele Armate ale României, dintre care menționăm pachetul legislativ necesar constituirii rezervei voluntare și creării în perspectivă a forțelor naționale de rezervă (Garda Națională a României), pe principiul voluntariatului.

ANR va susține promovarea în Parlament a programului de înzestrare al armatei române, eșalonat pe zece ani, care să permită revitalizarea industriei românești de apărare și modernizarea forțelor armate.

ANR va milita în forul legislativ național pentru adoptarea unui program cu nouă obiective în vederea creșterii siguranței cetățeanului și întărirea autorității instituțiilor de apărare a legii. Dintre acestea amintim: reconsiderarea statutului polițistului și a misiunilor jandarmeriei române, precum și întărirea structurilor de intervenție în caz de urgență.

De asemenea, avem pregătite două inițiative care vizează promovarea concretă a interesului național prin serviciile de informații, cu deplin respect față de diferențele specifice normale existente între structurile autohtone și, mai ales, față de drepturile și libertățile cetățenești.

Doresc să le mulțumesc membrilor Departamentului central pentru Apărare al ANR, coordonatorilor Comisiilor de specialitate  - General lt. (r) Ing. Alexandru Grumaz, Viceamiral (r) Ing. Ion-Alexandru Plăviciosu, General bg. (r) Marian Desculțu, General bg. (r) Viorel Ciobanu, Comandor (r) dr. ing. Mihai Iordache (expert independent),  General bg. (r) Florentin Robescu – și întregului colectiv, pentru implicarea lor, asigurându-i de toată susținerea mea pentru promovarea în plan politic a măsurilor elaborate în cadrul departamentului.  

Alianța Noastră România este deschisă tuturor militarilor în rezervă și retragere pentru constituirea
compartimentelor de profil, inclusiv la nivelul fiecărui județ, vizând problematica sistemului de apărare și siguranță națională", se arată într-un comunicat al ANR primit de ActiveNews.