ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Strategia de dezvoltare a României este prezentată astăzi în cadrul Forumului Administrației Publice Locale.

Dacian Cioloș a declarat că e important să fie relansată dezbaterea regionalizării, astfel încât proiectul să poată fi dus mai departe de viitorul guvern, după alegerile parlamentare, anunță Digi 24.

„Fondurile trebuie cheltuite transparent și eficient”, a mai spus el.

La dezbateri participă premierul României - Dacian Cioloș, vicepremierul Vasile Dâncu, ministrul Economiei - Costin Borc și ministrul Agriculturii - Achim Irimescu.

Printre obiectivele cuprinse în strategia pentru următorii 20 de ani se numără investiții în infrastructura rutieră, extinderea infrastructurii aeroportuare și exploatarea resurselor turistice.

Documentul menționează proiecte precum realizarea mai multor autostrăzi, dintre care una va lega Moldova de Transilvania, două noi poduri peste Dunăre și linii ferate de mare viteză.

Termenul de realizare pentru aceste investiții de infrastructură este de cel mult 11 ani. Strategia va fi implementat de Ministerul Dezvoltării.

Ținte ale Strategiei de Dezvoltare Teritorială:

Autostrada A1 (coridorul IV)

Autostrada A3 (Autostrada Transilvania și Comarnic -Brașov)

Autostrada Moldova

Autostrada Sudului (București-Craiova)

Termen: 11 ani

Poduri noi peste Dunăre (termen: 6 ani):

- între Brăila și Galați

- în zona transfrontalieră România-Bulgaria

Linie ferată de mare viteză (termen: 11 ani):

- pe coridorul Brașov - Ploiești - București

- pe direcția București - Constanța