ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul Centrului Rus de Știință și Cultură de la București, Natalia Mujennikova (FOTO), a declarat că îi pare rău pentru că Iosif Vissarionovici Stalin este „criticat aici, uitându-se cui datorează România Transilvania”, arată un articol publicat pe pagina de facebook a instituției.

Afirmația a fost prilejuită de deschiderea unei expoziții de fotografie dedicată celui de-al doilea război mondial pe Bulevardul Lascăr Catagiu din Capitală. 

Iosif Vissarionovici Stalin a fost liderul Uniunii Sovietice în momentul declașării celui de-al doilea război mondial. Împreună cu liderul Germaniei naziste, Adolf Hitler, a pus la cale și realizat „Pactul Ribbentrop - Molotov”, prin care Basarabia era smulsă României și anexată Uniunii Sovietice.

În timpul ocupației sovietice a Basarabiei, sute de mii de oameni au fost uciși în gulag, iar alții au fost întemnițați. După 23 august 1944, Uniunea Sovietică a impus un guvern pro-comunist la București, România intrând în sfera de influență rusească.

Sub conducerea lui Stalin, unii istorici estimează că au murit peste 20 de milioane de oameni în Uniunea Sovietică.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews