ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul Centrului Rus de Știință și Cultură de la București, Natalia Mujennikova (FOTO), a declarat că îi pare rău pentru că Iosif Vissarionovici Stalin este „criticat aici, uitându-se cui datorează România Transilvania”, arată un articol publicat pe pagina de facebook a instituției.

Afirmația a fost prilejuită de deschiderea unei expoziții de fotografie dedicată celui de-al doilea război mondial pe Bulevardul Lascăr Catagiu din Capitală. 

Iosif Vissarionovici Stalin a fost liderul Uniunii Sovietice în momentul declașării celui de-al doilea război mondial. Împreună cu liderul Germaniei naziste, Adolf Hitler, a pus la cale și realizat „Pactul Ribbentrop - Molotov”, prin care Basarabia era smulsă României și anexată Uniunii Sovietice.

În timpul ocupației sovietice a Basarabiei, sute de mii de oameni au fost uciși în gulag, iar alții au fost întemnițați. După 23 august 1944, Uniunea Sovietică a impus un guvern pro-comunist la București, România intrând în sfera de influență rusească.

Sub conducerea lui Stalin, unii istorici estimează că au murit peste 20 de milioane de oameni în Uniunea Sovietică.