ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UNPR ar putea să anunțe, miercuri, declanșarea unui proces de fuziune cu PNL, în perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă, scrie Ziare.com, care citează agenția News.ro.

Conform sursei citate, iberalii ar urma să cedeze 18 locuri eligibile pe lista de la alegerile parlamentare, din toamnă, unor actuali membri ai UNPR.

Liberalii pun și condiții: toți candidații propuși de UNPR să respecte criteriile de integritate ale PNL, în special cele privind dosarele în justiție. O altă condiție este legată de ruperea UNPR de imaginea celor doi lideri inițialiai paridului, Gabriel Oprea și Nicolae Onțanu.

 

Miza fuziunii UNPR cu PNL vizează, pe lângă maximizarea șanselor la parlamentare, și actuala configurație a majorităților din teritoriu, în condițiile în care sunt județe în care UNPR înclină balanța privind stabilirea majorităților în consiliile județene.

Potrivit acelorași surse, PNL ia în calcul și posibilitatea unei fuziuni cu Partidul Social Românesc, al lui Mircea Geoană, și Partidul Național-Democrat, condus de către Daniel Fenechiu. Absorbția acestor partide ar putea avea loc însă după ce PNL și UNPR vor lua o decizie clară în privința fuziunii.