ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis ar fi deranjat de luările de poziție din ultima perioadă ale fostului premier Dacian Cioloș, care dă ordine Guvernului ce să facă și cum să facă în subiecte sensibile, afirmă surse de la Cotroceni, potrivit ȘtiripeSurse.ro

„Ia te uită, a sunat clopoțelul acolo în Parlamentul European și s-a trezit Cioloș! Să ne mai lase cu lecțiile astea!”, ar fi spus Klaus Iohannis, într-o discuție informală cu jurnaliștii acreditați la Palatul Cotroceni.
 
Potrivit Digi24.ro, președintele s-a arătat deranjat de declarațiile recente făcute de liderul PLUS, Dacian Cioloș, care a scris pe Facebook că „măcar în ceasul al doisprezecelea” președintele și PNL trebuie „să înțeleagă că singura soluție pentru salvarea României sunt alegerile anticipate”. Klaus Iohannis este mai rezervat asupra acestui subiect, considerând că sunt șanse de 50% ca alegerile anticipate să fie organziate anul viitor.

„Cine vrea acum anticipate sunt doar cei din PNL și USR (...) Prima variantă este ca premierul să își dea demisia și să spună: dragi români, asta este singura cale pentru a ajunge la anticipate. A doua variantă este ca PNL să facă un pachet cu toate proiectele mari, să își asume răspunderea pe acest pachet și să vedem dacă se depune o moțiune de cenzură care să ducă la căderea guvernului”, a explicat președintele.

În opinia lui, dacă se va ajunge la alegeri parlamentare anticipate, tot Ludovic Orban ar fi cea mai bună variantă de premier, între cei doi existând o relație foarte bună.