ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul premier al României va fi generalul Nicolae Ciucă, afirmă surse din PNL, citate de Ediție de Vrancea. Informația vine după ce premierul interimar, Florin Vasile Cîțu, și-a depus mandatul în cursul zilei de joi.

Conform surselor citate, președintele României îl va desemna pe fostul general Nicolae Ciucă drept premier, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc învestirea în Parlament. Mâine, 13 martie, președintele României va avea consultări cu partidele politice, iar la final îl va nominaliza pe Nicolae Ciucă.

Nicolae Ionel Ciucă (n. 7 februarie 1967, Plenița,Dolj) este un general român de armată care de la 1 ianuarie 2015 până pe 29 octombrie 2019 a fost Șeful Statului Major General. În data de 28 octombrie 2019 a fost semnat de către Klaus Iohannis, președintele României, decretul de trecere în rezervă al generalului Ciucă, iar pe 4 noiembrie 2019 Nicolae Ciucă a preluat mandatul de ministru în cadrul Ministerului Apărării.