ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii DNA au dispus azi punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de Victor Ponta. Acesta este acuzat că și-a folosit influența și autoritatea, în scopul obținerii de capital electoral. Cât de solide sunt acuzațiile celor de la DNA?

Ce spune DNA: „Pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a unui om de afaceri, într-un colegiu electoral în care formațiunea politică să aibă certitudinea că va obține mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de președinte al respectivului partid politic, și-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidați. Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obținerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalități politice străine. Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internațională, Ponta Victor Viorel să câștige capital electoral, în condițiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale și parlamentare.”

Ce spun faptele: „Personalitatea care beneficia de notorietate internațională” era fostul premier britanic Tony Blair. Vizita acestuia în România a avut loc în martie 2012. 
„Organizatorii conferinței lui Tony Blair sunt Fundația Multimedia pentru Democrație Locală (FDML) și Center for American Progress. Tema de discuție este «Viitorul Europei în noua ordine globală». În deschidere, vor vorbi jurnalistul Emil Hurezeanu și președintele PSD Victor Ponta”, anunța ziarul Gândul, în ediția online din 25 martie 2012: Câte mii de euro va lua Tony Blair PENTRU FIECARE MINUT de conferință la București. Lista onorariilor pe care le cer foștii lideri ai lumii pentru a veni în România. EXCLUSIV

Nu doar Emil Hurezeanu, astăzi ambasador al României în Germania, a avut de câștigat (cel puțin la categoria capital de imagine) de pe urma acelei vizite a fostului premier britanic, ci și Mihai Răzvan Ungureanu, actualul șef al SIE, pe atunci prim-ministru.

„Fostul premier britanic Tony Blair s-a întâlnit, luni, la Palatul Victoria cu primul-ministru Mihai Răzvan Ungureanu”, anunța site-ul Știrilor TVR, la 26 martie 2012: Tony Blair în România: Rațiunea în Europa de astăzi este puterea.

„Aflat în vizită în România, fostul premier britanic Tony Blair a fost primit, luni după-amiază, de către Mihai Răzvan Ungureanu la Palatul Victoria”, titra și B1 TV, în aceeași zi: Tony Blair, primit la Palatul Victoria de către Mihai Răzvan Ungureanu

Ce spune DNA: „Suma de 220.000 de euro a fost obținută prin persoane interpuse, de la omul de afaceri plasat pe un loc eligibil.

Pentru a crea aparența că vizita fostului lider străin în România nu are loc la inițiativa partidului, s-a stabilit ca întreaga activitate să fie organizată prin intermediul unei organizații nonprofit și apolitice, care să inducă ideea în rândul opiniei publice că întâlnirea persoanei publice străine cu Ponta Victor Viorel ar fi avut loc la inițiativa celui dintâi. În acest scop, Ponta Victor Viorel împreună cu omul de afaceri i-au solicitat reprezentantului organizației nonprofit să găsească o modalitate prin care politicianul străin să fie chemat în România fără să fie cunoscut faptul că inițiativa îi aparținea lui Ponta Victor Viorel, iar plata ocazionată de organizarea acestui eveniment să fie suportată de omul de afaceri prin intermediul unei societăți comerciale controlate prin persoane interpuse.
În acest sens, pentru a disimula originea ilicită a sumei de 220.000 de euro, inculpatul Ponta Victor Viorel a acceptat, în conivență cu omul de afaceri, încheierea succesivă a două contracte.”

Ce spun faptele: Toată mass-media din România anunța, în martie 2012, că vizita lui Tony Blair este făcută la invitația PSD. 

„Fostul premier britanic Tony Blair se află, luni, la București.  Programul lui cuprinde, printre altele, susținerea unui discurs în cadrul unei conferințe organizată de Fundația Multimedia pentru Democrație Locală (FDML) și Center for American Progress, la Universitatea Româno - Americană, din București. Tema de discuție este «Viitorul Europei în noua ordine globală». Blair s-a întâlnit și cu liderul PSD, Victor Ponta, cel care i-a lansat invitația de a veni la București”, anunța, la 26 martie 2012, site-ul Știrile TVR.
„Vizita fostului oficial britanic cuprinde mai multe etape. Anterior întâlnirii cu Ungureanu, Blair a trecut pe la sediul PSD, partid la invitația căruia se află în România”, precizau și cei de la B1 TV.
Conform jurnaliștilor de la Gândul, Ponta a negat însă că ar avea vreun amestec în organizarea acestui eveniment. „L-am întrebat și pe Victor Ponta dacă PSD a contribuit în vreun fel la aducerea prestigiosului poilitician de stânga în România (...). Trebuie menționat, în acest punct, că FDML are legături strânse cu PSD. Fundația, spre exemplu, este cea care a creat Centrul de Studii și Cercetări Infopolitic (CSCI), care face sondaje de opinie pentru social-democrați. PSD nu este implicat în aducerea lui Blair la București și nici nu a contribuit financiar, a declarat pentru gândul Victor Ponta, care a explicat că el a fost invitat să țină un discurs datorită legăturii social-democrate dintre el și Tony Blair”, scria ziarul Gândul, în ediția din 25 martie 2012.

Ce spune DNA: „Ca urmare a primirii foloaselor necuvenite constând în plata sumei de 220.000 euro necesară obținerii de capital electoral pentru Ponta Victor Viorel și pentru formațiunea politică reprezentată de către acesta, conform înțelegerii avute, omul de afaceri a fost confirmat, de către președintele partidului, Ponta Victor Viorel, drept candidat al partidului, în cadrul unui colegiu electoral din județul Prahova.”

Ce spun faptele: Omul de afaceri la care fac referire procurorii este Sebastian Ghiță. 
„Prietenia dintre Ghiță și Ponta a devenit de notorietate, cel puțin în cercurile social-democraților, în 2010, atunci când Ponta a câștigat șefia PSD, în detrimentul lui Mircea Geoană. Ulterior, în media au fost lansate atât acuzații directe, cât și voalate, potrivit cărora Ponta ar fi câștigat la congresul din 2010 cu ajutorul lui Ghiță. Mai mult, Ghiță a fost acuzat la rândul său că a câștigat prin firmele pe care le controlează numeroase contracte cu statul”, scria Wall Street, în noiembrie 2015:Mandatul lui Victor Ponta a inceput si s-a sfarsit la fel: la presiunea strazii

„Victor Ponta și Sebastian Ghiță au petrecut împreună Revelionul 2010 - 2011, tot în Dubai, în același resort de lux, Atlantis Palm, dar și Revelionul 2011 - 2012, la Viena, acolo unde au fost fotografiați împreuna cu familiile lor la Concertul de Anul Nou al Operei din Capitala Austriei. Iar acum, din nou în Dubai, de Sărbătorile Pascale, din nou în Dubai, în compania familiei Ghiță, în același complex hotelier de lux”, preciza și Cotidianul, încă din aprilie 2012: Victor Ponta a plecat în vacanță cu Sebastian Ghiță

ĂSTA ESTE VICTOR-VIOREL PONTA, CU MATERIALUL CLIENTULUI...

Posted by Ion Olteanu on 21 Septembrie 2014

Ponta, DESFIINŢAT la Antena 3! Clipul VIDEO care a devenit viral pe internet