ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oamenii de afaceri turci din România lansează acuzații fără precedent la adresa presei din țara noastră.

La un eveniment organizat marți, 19 iulie, un lider al comunității turce a afirmat că există jurnaliști în România care ar fi fost plătiți de puciștii din Turcia pentru a le susține cauza și pentru a-l denigra pe Erdogan. Mai mulți jurnaliști ar fi fost plimbați în excursii prin Turcia, în cadrul discursului acuzator fiind menționat și numele TVR, potrivit RTV.

"Există o extensie a acestei grupări în România (organizația clericului Gulen - n.r.). Eu respect întotdeauna presa românească, care este o presă liberă, dar, uneori, unii oameni au fost urcați în autobuze și duși în Istanbul. S-au făcut cadouri. La Televiziunea Română se constantă că oameni care au fost invitați în Turcia încearcă să facă cunoscută Turcia ca și cum ar fi o țară nedemocratică. Această țară are un președinte ales cu 51% din voturi, care nu poate fi numit dictator", a declarat un lider al oamenilor de afaceri turci din România, potrivit stiripesurse.ro.

Andrea Marin a reacționat la RTV extrem de dur după acuzele oamenilor de afaceri din Turcia: 

"Se fac acuze așa, aiurea. Hai să vedem. Să vină cu probe. Să vină ei cu probe și să probeze absolut tot. Astea sunt niște afirmații total nefondate. Cum să mă ia pe mine cineva și să mă pună într-un autocar să mă ducă în Turcia? Jumătate din familia mea e din Turcia, cum se pot spune asemenea lucruri? Să probeze absolut tot ce au spus".

Turcescu a negat totul și a explicat condițiile în care a fost în Turcia. "Aproape uitasem de evenimentul ăsta de acum trei ani de zile. A fost vorba de o zi la Istanbul. Mi se pare ilar și un pic tembel. A fost o invitație de acum trei ani de zile care nu avea legătură cu Erdogan. De acest Gullen am auzit acum. Toată chestiunea e o năucire a unui om de afaceri. Prima dată în Turcia am fost în 1999 la acel cutremur. Apoi, am vizitat Istanbul și Ankara de 10 ori cel puțin. Asta înseamnă ca am fost pro sau contra Erdogan? E o demență întreagă. Eu nu am comentat deloc aceste evenimente. O spun răspicat. Ce se întâmplă acum în Turcia nu are nici o legătură cu democrația. Pentru evenimentul de acum 3 ani de zile nu poate fi decât o fantezie a acelui om de afaceri.", a spus Turcescu la RTV.

TVR neagă acuzațiile și vine cu precizări:

"Informația conform căreia jurnaliști ai Televiziunii Române au susținut o mișcare politică sau au denigrat o anumită persoană sunt false și aduc prejudicii grave de imagine SRTv.

Derapajul a apărut în urma traducerii eronate a unei declarații făcute de unul dintre participanții la evenimentul organizat astăzi de Camera de Comerț și Industrie Romania-Turcia.

La solicitarea Televiziunii Române, domnul Tamer Atalay, Președintele Camerei, a declarat că afirmația nu vizează jurnaliștii TVR, iar conținutul acesteia a fost denaturat în urma traducerii în limba română.

TVR solicită celor care fac afirmații false și grave să își retragă declarațiile".