ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Co-președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că este rezervat în a descrie scenarii de viitor și preferă să aștepte rezultatele finale pentru a vorbi mai mult despre acest vot. ALDE ar avea 6,3 la sută din voturi.

Estimarea este valabilă pe baza datelor culese până la ora 20:00. Liderul ALDE i-a chemat „în ALDE pe toți aleșii și membrii PNL dezamăgiți de modul în care partidul a fost condus împotriva principiilor elementare ale liberalismului”, într-un mesaje pe o rețea de socializare.

„Doresc să mulțumesc celor care ne-au dat votul lor în această zi extrem de importantă, o zi de cotitură pentru România. Acest vot înseamnă în primul rând un vot de încredere pentru valorile liberale pe care le reprezentăm, pentru democrație, pentru libertate, pentru respectul drepturilor individului.


Ceea ce constatăm acum sunt rezultatele date de exit-poll-uri și din acest motiv aș dori să înțelegeți că sunt foarte rezervat în a descrie scenarii de viitor care să ne privească și prefer să așteptăm numărătoarea oficială a voturilor și rezultatele finale ale numărătorilor oficiale pentru a putea vorbi mai mult despre rezultatele acestui vot și despre ceea ce dorim să facem mai departe”, a declarat Călin-Popescu Tăriceanu duminică seară, după închierea votului și prezentarea datelor exit-poll-urilor.

Daniel Constantin, co-președinte ALDE, a mulțumit tuturor românilor care au mers la vot și a spus că vor respecta promisiunile din campanie.

Daniel Constantin și-a rugat colegii să fie atenți la numărarea voturilor și redactarea proceselor verbale în fiecare secție de vot.

„Le mulțumesc tuturor românilor care au făcut posibilă această zi a schimbării.

Datorită votului dumneavoastră avem șansa de a duce țara într-o direcție bună. O vom face uniți, lăsând definitiv în urmă învrăjbirea pe care unii au semănat-o între noi.

M-am angajat să fiu, alături de colegii mei din ALDE, busola care indică drumul cel bun, garanția că acest drum va fi urmat fără șovăială. S-a dovedit la aceste alegeri că există un singur partid liberal în România, ALDE.

Chem să se alăture coaliției pentru schimbare și democrație toate partidele care împărtășesc aceleași convingeri și valori. Îi chem să vină în ALDE pe toți aleșii și membrii PNL dezamăgiți de modul în care partidul a fost condus împotriva principiilor elementare ale liberalismului.

Cetățenii și-au spus cuvântul. L-au rostit limpede și răspicat. Îl chem pe Președintele Iohannis să accepte fără gânduri ascunse voința poporului așa cum s-a manifestat la urne și să nu stea în calea formării unui guvern legitim, legal și democratic.

România a fost redată românilor prin propria lor voință. Le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru efortul depus și pentru implicarea în această campanie”, a scris Călin Popescu Tăriceanu într-o postare pe Facebook.