ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că avut o întrevedere cu Liviu Dragnea, care l-a informat cu privire la discuțiile purtate, luni, în ședința CEX PSD, liderul ALDE, cerându-le colegilor din PSD să renunțe la „discuții nefolositoare” și să se preocupe de agenda cetățeanului.

„Astăzi am avut o întrevedere cu președintele PSD, Liviu Dragnea. Am fost informat în legătură cu conținutul discuțiilor pe care le-au avut ieri în CEX. (…) Vreau să fac un apel colegial la cei din PSD având în vedere că suntem parteneri de coaliție, la cei din PSD care sunt frământați probabil fiecare având motive justificate de evoluțiile politice și de viitor să se concentreze cu precădere (...) pe agenda publica, a cetățeanului. Oamenii sunt extrem de putin interesați de (...) câți miniștrii are Guvernul. (...) cetățenii doresc să resimtă creșterea economică în buzunare, economia să performeze și noi, în Parlament, să reusim să facem o legislație care să fie prietenoasă, favorabilă cetățenilor și care să repecte drepturile fiecăruia”, a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu le-a cerut colegilor de coaliție să nu se concentreze pe discuții „sterile, nefolositoare, dăunătoare pentru percepția actului de guvernare”.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că nu are nicio informație de la premierul Mihai Tudose privind intenția sa de a restructura Guvernul, afirmând că „este bine ca întâi să înveți să conduci Trabantul bine și, apoi, să îți pui problema de Formula 1”.

„Până una alta eu nu am nicio informație directă de la primul ministru cu privire la dorința domniei sale de a face o restructurare. Actuala formulă de guvernare care se bazează pe o coaliție PSD-ALDE a fost subiectul unui protocol convenit și aprobat de cele două partide, în decembrie 2016, după alegeri. Produsul acestei înțelegeri este actuala formulă de guvernare. Ca atare, (...) dacă se dorește așa ceva, eu nu sunt 100% convins, premierul poate să vină să spună într-o ședință de coaliție, să discutăm la nivel informal întâi despre dorința, intenția și soluțiile referitoare”, declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, întrebat dacă susține restructurarea Guvernului, propusă de premierul Tudose.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că „este bine ca întâi să înveți să conduci Trabantul bine și, apoi, să îți pui problema de Formula 1”, în contextul în care în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Mihai Tudose ar fi afirmat în ședința CEX al PSD că nu poate să conducă un Trabant și să participe la Formula 1.

„Văd că se fac diverse comentarii despre cum să fie Guvenul ca să nu performeze ca un Trabant și să performeze ca o mașină de Formula 1. Eu sunt de părere, care mai știu cum stă treaba cu mașinile, că este bine ca întâi să înveți să conduci Trabantul bine și apoi îți pui problema de Formula 1. Până nu conduci Trabantul bine nu are rost să discutăm de Formula 1”, a spus Tăriceanu.