ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Călin Popescu Tăriceanu, copreședinte ALDE, a declarat că autoritățile nu ar trebui să accepte construcția moscheei la București dacă aceasta ar putea fi folosită și în alte scopuri decât cele religioase și culturale, potrivit Agerpres.

"Sigur că dacă există indicii că o astfel de instituție, care se dorește a fi una religioasă și culturală, ar putea să servească altor scopuri, răspunsul autorităților trebuie să fie unul foarte clar: nu", a susținut Tăriceanu.

Acesta a mai declarat că subiectul trebuie tratat cu precauție, dar preocuparea față de acesta este artifical umflată.

"Mi se pare că este un subiect care este artificial umflat, nu cred că este într-adevăr chestiunea care să ne preocupe într-un mod atât de intens (...). Trebuie o anumită precauție normală, dar nu este corect de generalizat, însă foarte multe lăcașuri de cult au fost folosite ca centre de propagandă și de formare ideologică pentru extremiști", a mai afirmat liderul ALDE.

Totodată, acesta a mai declarat că subiectul trebuie tratat, dar nu atât de mult încât să ajungă să monopolizeze atenția publică.