ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut electoratului, marți seara, în cadrul unei emisiuni TV, să boicoteze referendumul pentru justiție, care a fost inițiat de de președintele Klaus Iohannis și care este stabilit pentru duminică, 26 mai, informează News.ro.

„Comisia Europeană și Comisia de la Veneția, atât de des invocate, au spus că nu este corect să se organizeze o altă manifestare electorală în ziua alegerilor pentru Parlamentul European. Ați văzut cumva vreun oficial european, pe domnul Timmermans sau pe Junker, să spună un singur cuvânt despre acest referendum? Eu profit de ocazie să mă adresez electoratului din România să-i cer să boicoteze acest referendum, pentru că el nu este un instrument de măsurare a popularității președintelui. Trebuie să mergem la alegerile pentru PE să dăm o opțiune pentru cei care pot să reprezinte cât mai bine România”, a declarat, marți seară, la Antena 3, Călin Popescu Tăriceanu.

Aceasta a spus că și-ar dori ca după alegeri, toți europarlamentarii care merg la Bruxelles „să reprezinte împreună România, toți parlamentarii, o voce puternică, capabilă să reprezinte interesele României”.