ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Călin Popescu Tăriceanu, copreședintele ALDE, a declarat că în România s-a diminuat corupția mică, dar a crescut marea corupție, cea adusă de corporații,  potrivit Agerpres.

Cauzele ar fi, în opinia lui, salariile mici, anumite ”chestiuni ce țin de natura istorică a evoluției României” și anumite mentalități.

"Una din cauze, nu fac o listă exhaustivă, este proasta salarizare a celor care lucrează în administrația publică centrală sau locală, care este aproape un îndemn la corupție. Probabil că sunt și chestiuni care țin de natura istorică a evoluției României, de anumite mentalități, de o anumită ruptură de reperele moralei creștine care au avut loc în perioada comunistă când corupția a căpătat amploare. Atunci mica corupție era foarte răspândită. Astăzi, pe lângă mica corupție, care după părerea mea a început să se diminueze, a crescut marea corupție. Corupția la nivel instituțional, corupția adusă de marile corporații din străinătate”, a afirmat Tăriceanu.