ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a lansat duminică un apel către președintele Klaus Iohannis și către PNL să îngroape securea războiului din campania electorală.

„Lucrul cel mai important mi se pare acela de a lăsa războiul politic de o parte, în care cu toții ne-am angajat prin forța lucrurilor în timpul campaniei, și vreau să pornim la un efort de construcție împreună. În acest sens fac un apel, la modul cel mai onest și deferent, și către președintele Iohannis și către PNL să lăsăm războiul de o parte și să încercăm să vedem încotro ducem România: dacă România este capabilă să își regăsească, aș spune, poate până la urmă câteva lucruri esențiale — să își recapete suveranitatea, să își regăsească demnitatea, interesul național. Lucrurile acestea mi se par mult mai importante decât războaiele dintre noi, care iată fac ca România să stea astăzi la masa Uniunii Europene, nu la masa mare, ci la masa săracilor.

Eu vreau o altă Românie și pentru aceasta cred că este necesar un efort al tuturor, o înțelegere într-o manieră diferită a politicii pe termen lung", a afirmat Tăriceanu.

Întrebat dacă face apelul către președintele Iohannis și către PNL pentru că i se par fi încă în tranșee, Tăriceanu a răspuns: "Da. Din păcate, da".

„Apelul meu de a îngropa securea războiului este adresat nu numai oponenților. Aceeași optică o avem și noi și Liviu Dragnea și eu. Am stat și am discutat. Suntem amândoi oameni cu anumită experiență politică și care nu dorim să aruncăm România într-un război care să fie dăunător.

Vrem ca rezultatul alegerilor să fie totuși luat în seamă. Cred că este obligația tuturor de a respecta votul democratic, este și a noastră, dar inclusiv și a celorlalți. În primul rând mă refer la președinte: respectarea votului democratic, respectarea Constituției este o condiție sine qua non pentru a ne considera că suntem într-un stat de drept și atunci aceste premise fiind spuse, fiecare cred că avem destulă înțelepciune să ținem cont de aceste elemente și să facem pașii următori", a mai afirmat Tăriceanu.