ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul este supus unor presiuni, atacuri și critici permanente din partea Ministerului Public, a acuzat Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, potrivit Agerpres.

”În momentul de față noi discutăm despre statul de drept în România, dar este o caricatură ceea ce se întâmplă în România. Adică instituția fundamentală democratică este supusă unor presiuni, atacuri și critici permanente din partea Ministerului Public, din partea unei autorități judecătorești, într-o manieră care este inacceptabilă. Nu se poate ca agenda Parlamentului să fie dictată de Procuratură în România, decât dacă vrem să adoptăm modelul sovietic de democrație și modelul rusesc actual în care serviciile secrete și Procuratura conduc țara. România se pare că se îndreaptă către această formulă”, a declarat Tăriceanu.

Acesta a mai acuzat anumite persoane că pozează în apărători ai statului de drept, dar, de fapt, nici nu înțeleg că derapajele democratice vor ajunge la un moment dat să le amenințe chiar lor existența. În acest context, el a amintit și de decizia Curții Constituționale, potrivit căreia serviciile au ajuns să îndeplinească rolul de organ de anchetă judiciară.

”România se pare că se îndreaptă către această formulă. Așa zișii apărători ai statului de drept sunt niște oameni care nu înțeleg că derapajele democratice și excesele la adresa drepturilor și libertăților cetățenilor într-o bună zi o să le amenințe inclusiv existența lor (...) Acest punct de vedere nu e punctul meu de vedere. Văd ce spun asociațiile judecătorilor din România. Uitați-vă, semnalele de alarmă pe care le trag. Uitați-vă, decizia CCR care spune că serviciile au ajuns să îndeplinească rolul de organ de anchetă judiciară, ca nicăieri în lumea democratică. Lucrurile astea nu vă șochează puțin, nu vă pun probleme de conștiință până la urmă?”, a mai susținut președintele Senatului.

''Dacă o să slăbim din ce în ce mai mult puterea Parlamentului, atunci drumul către un soi de formulă de putere autoritară este deschis'', a mai avertizat Călin popescu Tăriceanu.